Χρόνος Πίστη, Χώρος Ελπίδα.

Ο Χρόνος ασταμάτητα,

βαδίζει μες το σύμπαν.

Κι ο Χώρος επεκτείνεται,

αδιάκοπα στο επέκεινα.

...

Πως έτυχε και βρίσκονται,

κι αρμονικά υπάρχουν,

δεν είναι ανεξήγητο,

διότι Ο Θεός, Υπάρχει.

...

Έτσι κι εγώ αναπαύομαι

δίχως αμφιβολίες,

πως ο Θεός τριγύρω μας,

για όλους μας φροντίζει.

...

Η Πίστη μου φορτίζεται,

από την προσευχή μου.

Η Ελπίδα μου φωτίζεται,

απ' όσα μου χαρίζονται,

ως Μέριμνα Κυρίου.

 

Μερίζω την Αγάπη Του.

 

Ιωάννης Γ Μιχαηλίδης

Ιανουάριος 2017

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πολικό ψύχος και ολικός παγετός

Σύνδεση στην πηγή...

 

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αφού σε λίγες ώρες αναμένεται να... χτυπήσει την χώρα το νέο «κύμα» του χιονιά το όποιο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να είναι σφοδρό.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Ασχολούμαι επαγγελματικά με την μετεωρολογία από το 2006. Έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν έχω δει ποτέ μου τόσο βίαιη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Ρωσίας προς τον Ελλαδικό χώρο που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα σαρώσουν όλη τη χώρα και θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε...ψυγείο».

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται οι Δήμοι με έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών και τη διάθεση δημόσιων χώρων σε άστεγους για το «κύμα» κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «Η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δυτικά, τα Νότια και τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί και στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις οι οποίες αργά το βράδυ της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρές.

 

Περισσότερα ….

Θεσσαλονίκη: Βροχόπτωση από το απόγευμα και χιόνι την Παρασκευή

Σύνδεση στην πηγή....

 

 

Με βροχόπτωση από το απόγευμα προς το βράδυ θα ξεκινήσει απόψε η κακοκαιρία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας, τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα όσο προέβλεπαν αρχικά τα μετεωρολογικά μοντέλα, κατά τόπους, όμως, μπορεί να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, οι βόρειοι άνεμοι θα ψύξουν την ατμόσφαιρα και θα σημειωθεί χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, όμως το χιόνι δεν θα είναι πολύ. Μια δεύτερη χιονόπτωση θα σημειωθεί την Παρασκευή το απόγευμα. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα εκδηλωθούν από σήμερα το βράδυ θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μήνα, συμπαρασύροντας τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα που θα διαμορφωθούν από -5 μέχρι -8 βαθμούς Κελσίου για το κέντρο της πόλης. Το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι και οι πιο ψυχρές μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο παγετός θα είναι ολικός, γεγονός που σημαίνει ότι και η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας θα είναι κάτω από το μηδέν.

 

Περισσότερα …

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο απ' όλους

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Για ακόμη μία χρονιά οι Έλληνες εργαζόμενοι κατέχουν την πρωτιά στην Ευρώπη. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία επικαιροποιήθηκαν μόλις χτες Τετάρτη δείχνουν ότι εργαζόμαστε 2.042 ώρες ανά έτος (μέσος όρος). Στις ΗΠΑ εργάζονται 1.790 ώρες, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν 1.371 ώρες.

 

Συνέχεια …

Τσίπρας: Τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό

Σύνδεση στην πηγή...

 

'Εχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση', δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψη του στον "Αστερόκοσμο" που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο πρωθυπουργός είδε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα μαζί να παίζουν και να διασκεδάζουν σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, συνομίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου, με την αμέριστη συμπαράσταση του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την ευγενή υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη γιορτή για τα προσφυγόπουλα ήταν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι δεν θα εκφωνήσει πολιτικό λόγο ούτε θα δώσει μήνυμα με πολιτική αξιοποίηση τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά του συλλόγου, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.

 

Περισσότερα…

Στοιχεία σοκ: 1 στους 5 Έλληνες δεν μπορούσε να τραφεί ικανοποιητικά το 2016

Σύνδεση στη πηγή...

 

Στοιχεία που προκαλούν σοκ φέρνει στο φως πανελλαδική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, την κατάσταση της υγείας τους καθώς και της πρόσβασής τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους πέντε Έλληνες δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσε να τραφεί ικανοποιητικά ο ίδιος ή η οικογένειά του εξαιτίας οικονομικών λόγων!

Την ίδια στιγμή, το 34% του πληθυσμού ξοδεύει περίπου το 75% των εισοδημάτων του για την κάλυψη λογαριασμών και χρεών και το 15% ξοδεύει το σύνολο του εισοδήματός του για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα, ποσοστό 33,13% αντιμετωπίζει αρκετές ή σοβαρές οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε οφειλές και λογαριασμούς.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ.

Πρόκειται για διαχρονική ανάλυση της αυτοαναφερόμενης κατάστασης υγείας του ελληνικού πληθυσμού με σκοπό τη διερεύνηση των επιπτώσεων των πολιτικών λιτότητας στις συμπεριφορές υγείας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών GPO.

Οι πίνακες με τα στοιχεία της έρευνας όπως τα δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία

Πέθανε ο συγγραφέας Χριστόφορος Μηλιώνης

Σύνδεση με την πηγή...

 

Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος πεζογράφος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, Χριστόφορος Μηλιώνης.

Σε ανακοίνωση της, η Εταιρεία Συγγραφέων αναφέρει: «Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας μας, Χριστόφορου Μηλιώνη. Ο Χριστόφορος Μηλιώνης ήταν ένας καταξιωμένος συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα διηγήματά του, τα οποία βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στο εξωτερικό. Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας».

 

Περισσότερα……

Τα δικαιώματα των εργαζόμενων εν όψει της κακοκαιρίας



Το υπουργείο Εργασίας ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων ενημερώνει σχετικά με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
-Οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεση της, λαμβανομένων πάντα υπόψη και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους.
-Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις και να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν
- Να χορηγείται στους εργαζόμενους, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται εξοπλισμός ατομικής προστασίας ή για προστασία από το ψύχος.

Τα καλύτερα gadgets και παιχνίδια του 2016

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου

 

 

Άλλος ένας χρόνος φθάνει στο τέλος του και ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τα καλύτερα παιχνίδια και gadgets του 2016. Οι ειδικοί της Pocket-lint καθώς κι ένα πάνελ από ανεξάρτητους κριτές μας αποκαλύπτουν τα πιο έξυπνα και πιο προηγμένα τεχνολογικά παιχνίδια και gadgets από 13 διαφορετικές κατηγορίες. Κάντε κλικ και δείτε τι σας συμφέρει να αγοράσετε.

 

Περισσότερα … εδώ …

 

 

 

Όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται προς τα phablets

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ιδιαίτερα δημοφιλή ήταν τα phablets, δηλαδή τα έξυπνα τηλέφωνα με οθόνη μεγάλης διαγωνίου, κατά την περίοδο των εορτών, αφού πολλοί καταναλωτές αγόρασαν κάποια τέτοια συσκευή, είτε για τον εαυτό τους είτε ως δώρο.

 

Περισσότερα….. εδώ…

 

 

 

 

Πρωτοποριακές προτάσεις από 70 developers για μια «έξυπνη» πόλη

Σύνδεση στην Πηγή...

 

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Hack.athon smartcities, ο τριήμερος ψηφιακός μαραθώνιος που διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς και το Found.ation σε συνεργασία με το This is Athens του δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 70 developers συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Found.ation, διαμόρφωσαν ομάδες, ξεδίπλωσαν ιδέες, επιστράτευσαν δεξιότητες και ταλέντο και παρουσίασαν μια σειρά από πρωτοποριακές προτάσεις για μια πιο «έξυπνη» και φιλική πόλη. Διακεκριμένοι επαγγελματίες από το χώρο της τεχνολογίας παρείχαν στους συμμετέχοντες πολύτιμες συμβουλές και υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της δημιουργικής τους διαδρομής, από τη σύλληψη της ιδέας έως τη διαμόρφωσή της σε ολοκληρωμένη λύση.

Το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψαν 16 αξιόλογες προτάσεις, 3 ομάδες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν από την επιτροπή ενώ μία, έλαβε έπαινο.

 

Συνέχεια εδώ…

Πέντε οι νέες συσκευές που θα παρουσιάσει η Nokia το 2017

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες φήμες, η Nokia αναμένεται να μπει δυναμικά στην mobile αγορά το 2017, παρουσιάζοντας 5 νέα μοντέλα.

Η HMD Global, η οποία διαχειρίζεται πλέον το brand Nokia, ετοιμάζεται, σύμφωνα με το GSM Arena, να παρουσιάσει 5 νέα smartphones κατά τη διάρκεια του 2017, τα οποία μάλιστα εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Οι περισσότερες φήμες για τη Nokia έκαναν λόγο για το επερχόμενο D1C, αλλά φαίνεται ότι θα είναι περισσότερα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν τελικά.

Οι διαδικτυακές διαρροές θέλουν τη Nokia να παρουσιάζει 5 νέα μοντέλα, τα οποία θα έχουν οθόνες από τις 5 έως και τις 5.7 ίντσες σε διαγώνιο, με ανάλυση Full HD ή WQHD. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το D1C θα έχει δύο διαφορετικές εκδοχές, ένα μοντέλο με οθόνη Full HD, διαγωνίου 5 ιντσών, μνήμη RAM 2 GB, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσφέρεται σε τιμή 150 ευρώ περίπου, καθώς μία ακόμα εκδοχή του με οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών, μνήμη RAM 3 GB και τιμή 200 ευρώ περίπου.

 

Συνέχεια εδώ…

Οι τάσεις της τεχνολογίας, οι κίνδυνοι και ευθύνες

Σύνδεση στην πηγή....

 

 

Η τεχνολογία 'χτυπά' την πόρτα των καταναλωτών, συγχρόνως δημιουργεί νέα ερωτηματικά και ευθύνες. Οι εξελίξεις στο κλάδο της τεχνολογίας τρέχουν χωρίς, ταυτοχρόνως να υπάρχει εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου. Drones, IoT, Voice Interfaces, Οικονομία διαμοιρασμού, μιλένιαλς, VR και AR πραγματικότητα αλλάζουν τα δεδομένα των κινδύνων και των ευθυνών

Drones

H διάδοση των drones, ως χόμπι αυξάνεται, ωστόσο τα ερωτηματικά για το πώς θα αντιμετωπιστεί μία περίπτωση ατυχήματος μένουν αναπάντητα.

 

Συνέχεια εδώ…

Ψητές γεμιστές πατάτες: Γρήγορη λύση για έξτρα συνοδευτικό ή βραδινό!

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Μήπως ξεμείνατε από συνοδευτικό στο τραπέζι σας; Μηπως δεν υπολογίσατε καλά και τελείωσε το ρύζι ή οι πατάτες φούρνου; H μήπως σκέφτεστε τί να βγάλετε σε όσους μείνουν πιο αργά;

Μια γρήγορη και γευστική λύση για σας που ψάχνετε να ετοιμάσετε κάτι διαφορετικό στα γρήγορα για τους ...βραδινους, είναι οι ψητές γεμιστές πατάτες!

Τις γεμίσετε με ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας και τις βάζετε για λίγο στο φούρνο! Ακόμη και σκέτες με λίγο βούτυρο και μαύρο πιπέρι ή με μαγιονέζα μετά το ψήσιμο είναι εντυπωσιακές και χορταστικές!

Ας δούμε τη συνταγή για πατάτες γεμιστές με λαχανικά!

 

Συνέχεια εδώ…

Οι Έλληνες δεν βγάζουν το τυρί από τη διατροφή τους

Σύνδεση με την πηγή...

 

Όπως φαίνεται και από την τελευταία έκδοση της κλαδικής μελέτης «Τυροκομικά Προϊόντα» της ICAP, η κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την Κωνσταντίνα Καλούδη, Consultant Κλαδικών Μελετών της ICAP, από το 2013 και μετά η εγχώρια κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων ακολουθεί ανοδική πορεία, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης 4,3% το 2013/2012 και 2,6% το 2014/2013. Επιπλέον, για το 2015 εκτιμάται ότι η κατανάλωση αυξήθηκε κατά περίπου 2% σε σχέση με το 2014, ενώ με τις ισχύουσες συνθήκες η κατανάλωση για το 2016 θα καταγράψει ανάλογο ρυθμό αύξησης.

Όσον αφορά στις επιλογές μας πάλι, οι περισσότεροι επιλέγουμε ελληνικά τυριά -με τα λευκά τυριά όπως η φέτα να έχουν το πλεονέκτημα-, χωρίς όμως να απορρίπτουμε και τελείως τα εισαγόμενα, με το ποσοστό τους να φτάνει στο 33%-35%. Την ίδια στιγμή βέβαια, αύξηση παρουσιάζουν και οι ποσότητες εξαγωγής τυροκομικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό εξαγωγικής επίδοσης να κυμαίνεται περίπου στο 21% τη διετία 2014-2015.

Οι 45 κανόνες του φαγητού της μαμάς

Σύνδεση στην Πηγή....

 

 

Μεγάλη αλήθεια: η μόνη αδιαπραγμάτευτη πατρίδα είναι τα παιδικά μας χρόνια. Και στο ακριβές μέσο αυτής της πατρίδας υπάρχει για όλους μας ένα τραπέζι τιγκαρισμένο με πιάτα που μυρίζουν όμορφα και φιλοξενούν φαγητά που σε ποσοστό 97% είναι βγαλμένα από το φούρνο.

Τίποτα δεν νικάει αυτήν την εικόνα. Και τίποτα δεν θα τη νικήσει. Εκτός, ίσως, από το επόμενο τραπέζι απ' τα χεράκια της μαμάς σου. Δεν έχει σημασία πόσων χρόνων είσαι, πόσο καλά μαγειρεύεις, πόσο καλά μαγειρεύει η σύζυγός σου. Το φαγητό της μαμάς σου θα είναι πάντα σε άλλο level, γιατί προέρχεται από αλλού. Από εκεί που οι γεύσεις δεν είναι μόνο γεύσεις, αλλά και αναμνήσεις. Οι πιο δυνατές της ζωής σου. Οι αναμνήσεις από 'τη δύναμή σου'. Πλύνε προσεκτικά τα χέρια σου και πάμε: Συνέχεια εδώ….

Τι να μην παραγγέλνεις από το μενού εστιατορίου & γιατί

Σύνδεση με την πηγή...

 

 

Υπάρχουν φαγητά που καλό είναι ν΄ αποφεύγονται όταν τρώμε έξω; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι αντικειμενική και σίγουρα έχει να κάνει με τα γευστικά γούστα του καθενός. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες.

Θαλασσινά μακριά από θάλασσα

Καλό είναι ν΄ αποφεύγονται τα θαλασσινά σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 χμλ από τη θάλασσα γιατί προφανώς δε θα είναι φρέσκα αλλά καταψυγμένα.

Φαγητά που δεν έχουν να κάνουν με το ύφος του εστιατορίου

Αν παραγγείλεις πίτσα σε κινέζικο ή μπριζόλα σε πιτσαρία, δεν εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα. Σε ψαροταβέρνα πάρε ψάρι και σε ψησταριά κρέας. Στο ιταλικό πίτσα και ζυμαρικά και στο γιαπωνέζικο σούσι, τόσο απλά.

Τα σπέσιαλ πιάτα

Είναι η συμβουλή των περισσοτέρων σεφ: μακριά από την παγίδα του σπέσιλα. Συνήθως είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται με... ότι μένει. Όχι κατά κανόνα αλλά καλό είναι να προσέχουμε.

Ψητό κοτόπουλο

Απλούστατα γιατί μπορείς να το φας και στο σπίτι σου. Βγήκες έξω για φαγητό, παρήγγειλε κάτι που δεν το τρως κάθε ημέρα.

Αυτό που ακούγεται εύηχο αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι είναι

Αν ο κατάλογος είναι γραμμένος στη γαλλική, ιταλική ή άλλη γλώσσα κι εσένα οι γνώσεις σου περιορίζονται στο oui και το si, μη το διακινδυνεύεις. Καλύτερα να ξέρεις τι τρως.

Οι τροφές που προστατεύουν από τη στεφανιαία νόσο

Σύνδεση στην Πηγή...

 

 

Η σωστή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανατηφόρας στεφανιαίας νόσου ακόμη και σε άτομα που έχουν υψηλή χοληστερίνη ή υψηλά τριγλυκερίδια, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA), τα οποία υπάρχουν κυρίως στα ψάρια αλλά και σε διατροφικά συμπληρώματα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Η σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Proceedings της Κλινικής Mayo, βασίστηκε σε στοιχεία από 34 κλινικές δοκιμές και έρευνες που αφορούσαν συνολικά πάνω από 820.000 άτομα.

Διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μειώνοντας κατά 16% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε όσους έχουν υψηλά τριγλυκερίδια και κατά 14% σε όσους έχουν υψηλή «κακή» χοληστερίνη (LDL). Στο σύνολο του πληθυσμού, ο κίνδυνος είναι μειωμένος κατά τουλάχιστον 6% και φθάνει έως 18%.

 

Συνέχεια εδώ…

Συνταγή για εύκολο κοτόπουλο με πέννες και παρμεζάνα

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τα ζυμαρικά αρέσουν στα παιδιά και το κοτόπουλο επίσης. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα «παντρέψετε», να προσθέσετε λίγη παρμεζάνα και μερικά μυρωδικά και να φτιάξετε ένα γρήγορο αλλά πεντανόστιμο φαγητό.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Θα χρειαστείτε: Συνέχεια Εδώ…