Έμφραγμα του Σαββατοκύριακου: Ποιοι κινδυνεύουν

Σύνδεση στην πηγή...


Τα σαββατοκύριακα αποτελούν το πιο επικίνδυνο διάστημα για εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων σε κάποιους ανθρώπους.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η Δευτέρα αποτελεί την «κρίσιμη μέρα» λόγω του επικείμενου άγχους και του φόρτου εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, έπειτα από ένα διάστημα ξεκούρασης.

Εάν είστε άνδρας ηλικίας μεταξύ 25 και 44 ετών και συνηθίζετε να αναπληρώνετε την έλλειψη απολαύσεων καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με φρενήρεις ρυθμούς και υπερβολές κάθε είδους το σαββατοκύριακο, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε για το θανάσιμο κίνδυνο που εγκυμονεί για την υγεία σας η συμπεριφορά σας.

Περισσότερα στην πηγή…

Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από σήμερα

Σύνδεση στην πηγή...



Ο βαρύς χειμώνας που βιώνει φέτος η Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς μετά την «Αριάδνη» και τον «Βίκτωρα» οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν από σήμερα και χιονιά που καταφθάνει από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ που εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επειδείνωσης καιρού, το βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα είναι πρόσκαιρα πυκνές και θα σημειωθούν στη βόρεια και την ανατολική χώρα και σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ημιορεινά. Στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική, στην Πιερία, στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Στις Σποράδες αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές στα πεδινά της Κρήτης και λίγα χιόνια στα ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Συνέχεια στην πηγή…

Η κυβέρνηση ακυρώνει το περιουσιολόγιο πριν καν το εφαρμόσει

Σύνδεση στην πηγή...


Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το σχέδιο υλοποίησης του περιουσιολογίου άλλαξε τους τελευταίους μήνες του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση του έργου να τοποθετείται πλέον στα τέλη του 2018 απόφαση η οποία αφενός προκαλεί μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και αφετέρου οδηγεί στην αποδυνάμωσή του.

 

Οπως αποκαλύπτει ο 'Ελεύθερος Τύπος', το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο άλλαξε εντός του 2016, με συνέπεια η ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου να μετατεθεί για τα τέλη του 2018. Πρόσφατα, εξάλλου, αποφασίστηκε να μη συμπεριληφθούν, τελικά, στα δεδομένα του περιουσιολογίου οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές συγκεκριμένων κατηγοριών εταιριών!

 

Οι αποφάσεις αυτές όμως οδηγούν σε σημαντική καθυστέρηση την υλοποίηση του έργου, ενώ ταυτόχρονα δεν εγγυώνται τη δημιουργία ενός αξιόπιστου και πλήρους ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής

 

Συνέχεια στην πηγή…