Αλλάζουν οι ισορροπίες στο λιμάνι της Ραφήνας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η μειωμένη εγχώρια επιβατική κίνηση και η αύξηση των τιμών των καυσίμων δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα για τις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η λεγόμενη πλέον «ναυμαχία της Ραφήνας». Ενα λιμάνι κομβικό για τις Κυκλάδες και την Παροναξία, γραμμές που θεωρούνται από πολλούς χρυσοφόρες λόγω της αυξημένης ζήτησης κατά το θέρος. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου η χρυσοφόρος αυτή αγορά να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα ταχύπλοα στη Μεσόγειο, απειλώντας τους μικρότερους ανταγωνιστές και ειδικά τα συμβατικά πλοία τους.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Αυτόνομο μετρο-λεωφορείο στην Κίνα δεν χρειάζεται ούτε οδηγό ούτε ράγες

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ένα αυτόνομο "υβρίδιο" ανάμεσα σε μετρό, τραμ και λεωφορείο, που δεν έχει ανάγκη ούτε από οδηγό ούτε από γραμμές στο έδαφος για να κινηθεί, σύντομα θα μεταφέρει επιβάτες στην Κίνα.

 

Το νέο Autonomous Rail Transit (ART) συνδυάζει χαρακτηριστικά μετρό, λεωφορείου και τραμ, σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη βρετανική "Ιντιπέντεντ".

 

Το νέο μεταφορικό μέσο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει τις διαστάσεις του δρόμου και καθοδηγείται από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που έχει αναπτύξει η κινεζική σιδηροδρομική εταιρεία CRRC Zhuzhou Locomotive και η οποία επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς μεταλλικές ράγες, αλλά με τροχούς από ελαστικό πάνω σε εικονικές ράγες.

Το νέο μέσο, που άρχισε να αναπτύσσεται το 2013, αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα δημοσίων μεταφορών της πόλης Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν το 2018.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πρόληψη άνοιας: Ποια είναι η απαραίτητη βιταμίνη

Το άρθρο στην πηγή, εδώ...

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά των τροφών αποτρέπουν την άνοια, καθώς οι δράσεις τους παρεμβαίνουν στην διαδικασία εκφυλισμού των εγκεφαλικών κυττάρων.

 

Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών από τη διατροφή τους, έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητές της.

 

Τα αντιοξειδωτικά ουδετεροποιούν τις ενεργές μορφές οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του οργανισμού. Οι ενεργές μορφές οξυγόνου παράγονται φυσικά στον οργανισμό, ως υποπροϊόντα του μεταβολισμού.

 

Επειδή ο εγκέφαλος είναι περιοχή με υψηλή μεταβολική δραστηριότητα, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην αθροιστική οξειδωτική βλάβη.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τρία δροσερά βιβλία για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου

Το άρθρο στην πηγή...

 

Μουσείο λαογραφίας

Δημήτρης Φύσσας Βιβλιοπωλείον της Εστίας 

 

Τον Αύγουστο του 2015 ο τριανταπεντάχρονος (πρώην διάσημος) ζωγράφος Λέων, έχοντας στην τσέπη του μια γερή προκαταβολή για τον υπερμεγέθη πίνακα Ο μυστικός δείπνος του κοινοτισμού, εγκαταλείπει μια μεγάλη ελληνική πόλη και μια γυναίκα ονόματι Μάρθα, και αποσύρεται σ' ένα άκρως πρωτόγονο χωριό της Πίνδου, όπου ετοιμάζει τις σπουδές για τα πρόσωπα του πίνακα της παραγγελίας: είκοσι τρεις ήρωες της διαχρονικής, παγκόσμιας Αριστεράς. Ο πίνακας, όταν ολοκληρωθεί, θα εκτεθεί για την επέτειο των 100 χρόνων της «Οκτωβριανής Επανάστασης».  

 

  Στα πέρατα της αντοχής

Χριστίνα Ρούσσου

Μεταίχμιο 

 

Λίγο πριν το ξεκίνημα του 20ού αιώνα τα αδέρφια Μακρή, ο Αχιλλέας και ο Νίκος, από τη Νάουσα της τουρκοκρατούμενης ακόμα Μακεδονίας, φτάνουν στα πέρατα του κόσμου, στην Αμερική, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τον Αντώνη - εκείνος κατάγεται από την Έδεσσα, και θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική. Τα χρόνια θα περάσουν, οι πορείες τους θα συγκλίνουν συχνά και η φιλία τους θα είναι η μόνη σταθερά στο περιπετειώδες διάβα τους.

 

  Όμορφοι έρωτες

Ιάκωβος Ανυφαντάκης

Εκδόσεις Πατάκη

 

 Ένα ζευγάρι προσπαθεί να επινοήσει τη δική του γλώσσα λίγο πριν φύγει από την Πράγα. Ένας άντρας και μια γυναίκα δεν περιμένουν τίποτα σπουδαίο από τον χρόνο αναμονής ανάμεσα στις πτήσεις. Ένα τατουάζ στον γοφό γίνεται νησί και μετά βυθίζεται. Η μυρωδιά από σκουριά που μένει στα ρούχα μετά το σεξ. Ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι νιώθει το αίμα του πράσινο, σαν τον μπερέ των λοκατζήδων.Η φωτιά που έκαψε ένα δάσος αλλά κάποιος έκλαψε μόνο ένα πεύκο.Δεκαπέντε διηγήματα για την κρυφή ομορφιά κάθε έρωτα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®