Πρωτοβουλία κατά των «fake news» στο ίντερνετ

Σύνδεση στην πηγή...

 

Εταιρείες τεχνολογίας, ακαδημαϊκά ιδρύματα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και άλλοι φορείς στήνουν από κοινού ένα fund ύψους 14 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της News Integrity Initiative- μιας διεθνούς πρωτοβουλίας με στόχο να βοηθηθούν οι χρήστες του Ίντερνετ στο να κάνουν ακριβείς εκτιμήσεις σχετικά με τις ειδήσεις (ή «ειδήσεις») που διαβάζουν και κοινοποιούν online.

 

Αποστολή της News Integrity Initiative είναι να προωθήσει αυτό που θεωρείται «παιδεία» πάνω στα νέα (news literacy), να αυξήσει την εμπιστοσύνη προς τη δημοσιογραφία ανά τον κόσμο και να βοηθήσει σε έναν καλύτερα ενημερωμένο δημόσιο διάλογο. H News Integrity Initiative θα χρηματοδοτεί σχετικές έρευνες και προγράμματα, ενώ θα συγκαλούνται συναντήσεις με ειδικούς της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

 

Οι ιδρυτικοί χρηματοδότες είναι το Facebook, το Craig Newmark Philanthropic Fund, το Lord Foudation, το Democracy Fund, το John S. and James L. Knight Foundation, το Tow Foundation, το AppNexus, η Mozilla και η Betaworks.

 

Η πρωτοβουλία θα λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο εγχείρημα του CUNY Graduate School of Journalism, υπό την επίβλεψη του Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism, που θα λογοδοτεί στη Σάρα Μπάρτλετ, επικεφαλής του CUNY J-School. Η σχολή δημοσιογραφίας θα συντονίζει τις δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, περιλαμβανομένων ερευνών, ειδικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

 

«Στο πλαίσιο του Facebook Journalism Project, θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους τα απαραίτητα εργαλεία για να έχουν καλύτερη αντίληψη σχετικά με τις πληροφορίες που βλέπουν online» είπε η Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής News Partnerships του Facebook.

Συνέχεια στην πηγή…

Στα 4,4 εκατ. τα κέρδη για Πλαίσιο το 2016

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.



Aύξηση εσόδων και μείωση κερδών σημείωσε η Πλαίσιο Computers το 2016. Η εταιρεία ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα 283 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση. Tα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 10,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 18%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν κατά 34% φτάνοντας τα 4,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα διανείμει μέρισμα 1,1 εκατ. ευρώ ή 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Στα έσοδα σημαντική ώθηση έδωσαν οι πωλήσεις υπηρεσιών τηλεφωνίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων υπηρεσιών τηλεφωνίας κατά 18% ξεπερνώντας τα 47 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ειδών γραφείου σημείωσαν επίσης αύξηση κατά 5,4%, φτάνοντας τα 94 εκατ. ευρώ και τέλος οι πωλήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων και Η/Υ σημείωσαν οριακή κάμψη (-0,7%) φτάνοντας τα 140 εκατ. ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, η διοίκηση της επιχείρησης απέδωσε σημαντικό μέρος της υποχώρησής της στην αύξηση του συντελεστή φορολογίας κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες.


Για το 2017, η διοίκηση της Πλαίσιο εμφανίστηκε επιφυλακτική, καθώς όπως σημειώνει η αβεβαιότητα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται. Η ίδια χαρακτηρίζει ως παράγοντα κόστους και αρρυθμίας των επιχειρήσεων τους περιορισμούς για περισσότερο από 20 μήνες στην κίνηση κεφαλαίων, όπως επίσης και τη συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών. «Υπό τα παραπάνω δεδομένα, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την εξέλιξη της χρήσης 2017 είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη».

Η υπερφορολόγηση ευνοεί το λαθρεμπόριο και πλήττει τους συνεπείς

Σύνδεση στην πηγή...


'Μπούμερανγκ' αποδεικνύεται η διαρκής αύξηση των φόρων. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, παρότι η φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα μαζί με φόρους σε κέρδη, διανεμόμενα μερίσματα και την ειδική εισφορά ξεπερνά το 50% δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στα κρατικά ταμεία και το κυριότερο ενθαρρύνει την παραοικονομία σε βάρος των νόμιμων και συνεπών επιχειρήσεων. Τα αλκοολούχα ποτά είναι ένα από τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα στα οποία οι φορολογικές υπερβολές έχουν οδηγήσει τελικά σε συρρίκνωση της νόμιμης αγοράς και την άνθηση της παραοικονομίας. Μελέτη του ΙΟΒΕ, την οποία επικαλείται ο κλάδος των αλκοολούχων, ο οποίος εξασφάλιζε άμεσα και έμμεσα 50.000 θέσεις εργασίας το 2008 έχει πλέον συρρικνωθεί πάνω από 50% ενώ παρά τον υπερδιπλασιασμό του ΕΦΚ (από €1.135 το 2008 σε €2..550 ανά εκατόλιτρο σήμερα), το κράτος ακόμα άμεσα διασφαλίζει τα ίδια περίπου έσοδα σε ΕΦΚ, έχοντας παράλληλα χάσει πολλά έσοδα από τους εργαζόμενους που έχουν μείνει άνεργοι και την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει διακοπεί. Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο του λαθρεμπορίου στον κλάδο είναι σύμφωνα με τον ΣΕΒ, και το γεγονός πως οι Αρχές εντοπίζουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες παράνομων αλκοολούχων.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Το λίπος γύρω από την καρδιά «προδίδει» την καρδιοπάθεια

Σύνδεση στην πηγή...


Μία απλή εξέταση, με την οποία ελέγχεται η συσσώρευση λίπους γύρω από την καρδιά, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

 

Η εξέταση γίνεται με συσκευή υπερήχων και μετρά το πάχος του περικαρδιακού λίπους, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% της καρδιακής μάζας. Όταν το πάχος του υπερβαίνει τα 6 χιλιοστά, αποτελεί ύποπτη ένδειξη για στεφανιαία νόσο και έτσι γίνονται στον εξεταζόμενο περαιτέρω εξετάσεις, που θα επιβεβαιώσουν ή θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτό.

 

Τα παραπάνω τόνισε ο Δρ. Στυλιανός Χαντανής, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, σε ομιλία του στο 4ο Συνέδριο της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), που διεξήχθη στο Ναύπλιο από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2017.

 

Όπως εξήγησε ο Δρ. Χαντανής, μέχρι τον περασμένο αιώνα οι ειδικοί πίστευαν ότι ο λιπώδης ιστός γύρω από την καρδιά συμβάλλει στην μηχανική προστασία και την θερμορρύθμιση των στεφανιαίων αρτηριών. Ωστόσο είναι πλέον τεκμηριωμένο πως δεν αποτελεί απλώς μία αποθήκη λίπους αλλά, όπως συμβαίνει και με το κοιλιακό λίπος, είναι ένα βιολογικά ενεργό όργανο το οποίο εκκρίνει κυττοκίνες.

 

Οι κυττοκίνες είναι ουσίες με φλεγμονώδεις ιδιότητες που προάγουν την αθηροσκλήρωση, η οποία είναι υπεύθυνη για τα οξέα στεφανιαία επεισόδια (εμφράγματα).

 

«Η μέτρηση του περικαρδιακού λίπους έχει μεγάλη προβλεπτική αξία και μπορεί να γίνει με τους υπερήχους στη διάρκεια μιας καρδιολογικής εξέτασης ρουτίνας», είπε ο Δρ. Χαντανής. Και πρόσθεσε ότι στη μείωση του περικαρδιακού λίπους συμβάλει η απώλεια των περιττών κιλών όταν υπάρχουν, σε συνδυασμό με άσκηση και λήψη υπολιπιδαιμικών φαρμάκων.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Διαθέσιμες 150 εφαρμογές για το Microsoft Hololens

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή...


Σύμφωνα με την Microsoft, το κράνος ενισχυμένης πραγματικότητας Hololens ορίζει ήδη ένα μικρό οικοσύστημα εφαρμογών.

 

Το κράνος επαυξημένης πραγματικότητας, με την υποστήριξη για την προβολή ολογραμμάτων στον φυσικό κόσμο, το Microsoft Hololens, συμπληρώνει ήδη ένα χρόνο παρουσίας και η εταιρεία που το έχει κατασκευάσει δηλώνει ότι υπάρχουν 150 εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές του. Οι εφαρμογές αυτές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για το Hololens και ανήκουν στον τομέα του mixed reality, όπως ονομάζει η Microsoft το περιβάλλον που ορίζει το Hololens.

 

Ένα στοιχείο που μαρτυρά το ενδιαφέρον που δείχνει η Microsoft για το οικοσύστημα του Hololens είναι το γεγονός ότι πρόσφατα προσέλαβε την Elizabeth Hamren, η οποία παλαιότερα εργαζόταν στο Oculus, ως υπεύθυνη του τμήματος marketing, προκειμένου να δώσει τα φώτα της στην εμπορική προώθηση του Hololens. Οι εφαρμογές για το Hololens είναι χρήσιμα εργαλεία που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στη χρήση του Hololens και η Microsoft το γνωρίζει καλά αυτό.

 

Για τον λόγο αυτό, η Microsoft δίνει έμφαση στις εφαρμογές HoloHear, η οποία μετατρέπει την ομιλία σε νοηματική γλώσσα για τα άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς και το HoloGuide, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να μετακινηθούν άνετα σε περιοχές με περιορισμένη ορατότητα, με τη βοήθεια του κράνους της Microsoft.

Οδηγούμε το KIA Sportage 1.7 CRDi 115 PS

Σύνδεση στην πηγή...


H προσπάθεια της ΚΙΑ να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ευρώπη συνεχίζεται. Και αυτό δεν γίνεται 'εναγωνίως' πλέον αλλά με τη σιγουριά και το κύρος που έχει αποκτήσει. Το Sportage είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ

Ως εκ του αποτελέσματος, η ΚΙΑ αποτελεί θέμα έρευνας και ανάλυσης από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον τρόπο που η Κορεατική εταιρεία κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της σε σύντομο χρονικό διάστημα, να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει και κυρίως να δημιουργεί οχήματα που πραγματικά σε ξαφνιάζουν ευχάριστα, όταν τα οδηγήσεις ή όταν μεταφέρεσαι με κάποιο εξ' αυτών.

Το Sportage είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης πρακτικής. Δομικά, βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνεται από αυτή, η χρήση κατά 50% περισσότερο χάλυβα υψηλής αντοχής από πριν έχει κάνει το αυτοκίνητο κατά 39% περισσότερο δύσκαμπτο, συγκριτικά. Επίσης (η νέα πλατφόρμα) επέτρεψε την αύξηση κατά 4,0 cm του συνολικού μήκος του οχήματος και κατά 3,0 cm του μεταξονίου αυτού χωρίς να αυξηθεί σημαντικά το βάρος.

Μία ακόμα ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με πριν είναι ότι το δάπεδό του είναι χαμηλότερο κατά 3,0 cm, κάτι που επέτρεψε την τοποθέτηση των καθισμάτων χαμηλότερα, αντιστοίχως, όπως και την ευκολότερη είσοδο και αποβίβαση των επιβατών προς και από το αυτοκίνητο. Η ανάρτησή του (γόνατα MacPherson με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική ράβδο εμπρός, διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω) είναι σχετικά σφιχτά ρυθμισμένη αλλά η απορροφητικότητά της είναι πολύ καλή και οι επιβάτες μετακινούνται με άνεση.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Olympic Air: 400.000 θέσεις από €19 για πτήσεις εσωτερικού

Σύνδεση στην πηγή...


Η Olympic Air, μέλος του AEGEAN Group, ανακοινώνει την προσφορά 400.000 θέσεων με ναύλο από €19 για όλες τις πτήσεις εσωτερικού, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιβάτες να ταξιδέψουν στους αγαπημένους τους ελληνικούς προορισμούς, ακόμη πιο οικονομικά με το δίκτυό της.

 

Οι 400.000 θέσεις της προσφοράς αφορούν σε ναύλους από €19 προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και €41 από Αθήνα. Η έκδοση των εισιτηρίων θα πρέπει να γίνει από 4 έως και 10 Απριλίου 2017 ενώ το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί από 1 Μαΐου 2017 μέχρι και 30 Ιουνίου 2017 και από 1 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι και 24 Μαρτίου 2018.

 

Η Olympic Air με τη συγκεκριμένη προσφορά έχει σαν στόχο την τόνωση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό την ευκαιρία να επισκεφθεί έναν ή και περισσότερους από τους 33 προορισμούς του δικτύου της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.olympicair.com. Όλοι οι ναύλοι προσφοράς είναι διαθέσιμοι και μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Με το «Νόμπελ των υπολογιστών» τιμήθηκε ο δημιουργός του Web, Τιμ Μπέρνερς Λη

Σύνδεση στην πηγή...



Με το ΑΜ Turing Award, το οποίο θεωρείται το «Νόμπελ των ηλεκτρονικών υπολογιστών» τιμήθηκε ο δημιουργός του World Web- ο καθηγητής του ΜΙΤ και ερευνητής του World Wide Web, Τιμ Μπέρνερς Λη.

 

Το βραβείο συνοδεύεται από το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο παρέχει η Google. Όπως αναφέρει το Mit News, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο Μπέρνερς-Λη τιμάται για την «εφεύρεση του World Wide Web, τον πρώτο web browser και τα θεμελιώδη πρωτόκολλα και αλγορίθμους που επιτρέπουν την κλιμάκωση του web». Φέτος είναι η 50ή επέτειος του συγκεκριμένου βραβείου.

 

Ανώτερος ερευνητής του Computer Sciece and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) του ΜΙΤ, με επιπλέον θέση στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας- Μηχανολογίας και Επιστημών Υπολογιστή, ο Μπέρνερς- Λη «έπιασε» την ιδέα του Web το 1989 στο CERN, ως έναν τρόπο ώστε επιστήμονες ανά τον κόσμο να μπορούν να διαμοιράζονται πληροφορίες στο Ίντερνετ. Δημιούργησε έναν τρόπο κατονομασμού (URL), ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (HTTP) και μια γλώσσα δημιουργίας ιστοσελίδων (HTML). Η open source προσέγγισή του όσον αφορά στον πρώτο browser και server θεωρείται πως λειτούργησε καταλυτικά όσον αφορά στην ταχύτατη ανάπτυξη του Παγκοσμίου Ιστού.

 

Συνέχεια στην πηγή…