Τα σούπερ τρόφιμα που μας αδυνατίζουν

Το άρθρο στην πηγή...

 

Υπάρχουν τροφές που διώχνουν το λίπος, μας αδυνατίζουν γρηγορότερα και μπορούν να τονώσουν το μεταβολισμό μας; Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τροφές με "αρνητικές" θερμίδες, αρκετές όμως, λόγω των συστατικών που περιέχουν, ενισχύουν τις καύσεις ή συμβάλουν στην πιο χαμηλή απορρόφηση λίπους ή τροφές που προκαλούν γρηγορότερα κορεσμό και έτσι νιώθουμε χορτάτοι.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το «Θεμέλιο» του Isaac Asimov στη μικρή οθόνη

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η κλασική τριλογία του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας καταπιάνεται με «βαριά» φιλοσοφικά ζητήματα για την ανθρωπότητα και το μέλλον.

 Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του  Isaac Asimov,  η τριλογία  «Θεμέλιο»  , έχει δυσκολέψει τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς για δεκαετίες. Στο παρελθόν έχουν γινεί πολλές προσπάθειες να μεταφερθεί το έργο του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, αλλά φαίνεται πως τελικα θα καρποφορήσουν στημικρή οθόνη από τη  Skydance  .

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Δύο δισεκατομμύρια χρήστες μετρά το Facebook

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα δύο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες -πάνω από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού των 7,5 δισεκατομμυρίων- έφθασε πλέον το Facebook, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ιδρυτής και επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

 

Ο αριθμός των χρηστών είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των έξι από τις επτά ηπείρους (πλην της Ασίας) και ασφαλώς οποιασδήποτε χώρας στη Γη. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών περιλαμβάνει όσους χρησιμοποίησαν το Facebook από σταθερή ή κινητή συσκευή μέσα στις τελευταίες 30 μέρες και όχι όσους χρησιμοποιούν το Instagram ή το WhatsApp, αλλά όχι το ίδιο το Facebook.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα ή μέδουσα

Το άρθρο στην πηγή...

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων και όπως ανακοινώνει σχετικά και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου, φέτος υπάρχει αυξημένη παρουσία από τσούχτρες και μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες και δη στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Οι λόγοι είναι διάφοροι και σχετίζονται τόσο με τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες (αυξημένη θερμοκρασία θάλασσας), όσο και με την υπεραλίευση και μείωση των φυσικών τους εχθρών (π.χ. δελφίνια, τόνοι, σκουμπρί, φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες κ.λ.π.).

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τα «ατυχήματα» των διακοπών

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα κουνούπια καραδοκούν, μέλισσες συχνάζουν σε παραλίες, ο ήλιος «βαράει» αλύπητα και η θάλασσα εγκυμονεί κινδύνους. Για να μην μας χαλάσουν όμως τις διακοπές μας, πώς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι σε όλα αυτά τα απρόοπτα; Ιδού όσες πρέπει να ξέρετε για τις «πρώτες βοήθειες» του καλοκαιριού.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το κάπνισμα «πίσω» από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το κάπνισμα είναι κύρια αιτία του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, με τα περιστατικά διαρκώς να αυξάνονται, παγκοσμίως.

 

Μάλιστα τα τελευταία τριάντα χρόνια, η αύξηση των γυναικών που καπνίζουν οδήγησε σε χαρακτηριστική, αντίστοιχη αύξηση του καρκινώματος της ουροδόχου κύστης, όπως εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Χρήστος Καλαϊτζής, με αφορμή το 17ο Συμπόσιο της Ελληνο-Γερμανικής Ουρολογικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Facebook, YouTube, Twitter και Microsoft στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Facebook, YouTube, Twitter και Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μέσω μιας κοινής πλατφόρμας, με σκοπό να παρεμποδίσουν πλέον κάθε εξτρεμιστικό και προπαγανδιστικό περιεχόμενο που αναρτάται στις ιστοσελίδες τους.

 

Συνέχεια του άρθρου στην πηγή…

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η Χαλκίδα απέκτησε εφαρμογές Smart City

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το δρόμο προς την «έξυπνη πόλη» δείχνει πλέον η Χαλκίδα, όπου εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν πιλοτικά «έξυπνα» συστήματα στάθμευσης (Smart Parking), φωτισμού (Smart Lighting) και μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων (Air Quality Monitoring), καθώς και μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισής τους. Το έργο, που υλοποίησαν από κοινού ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS, αποδεικνύει στην πράξη πώς η υιοθέτηση «έξυπνων» τεχνολογιών συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων μιας πόλης.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

«HL2805xy57»: Τί συμβαίνει όταν τέσσερις νέοι Έλληνες δημιουργοί «συγκατοικούν» με ιερά τέρατα της τέχνης;

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η απάντηση στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος που θα φιλοξενεί έργα 11 συνεργατών της μέχρι τις 15 Ιουλίου.

 

Η έκθεση είναι  μία περιήγηση σε καλλιτέχνες  που έχουν διαγράψει μια σημαντική πορεία στην σύγχρονη τέχνη διεθνώς αλλά και σε νεώτερους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ένα μεγάλο ενδιαφέρον με την μοναδικότητα και υψηλή ποιότητα των έργων τους.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Σε εξέλιξη παγκόσμια κυβερνοεπίθεση

Το άρθρο εδώ...

 

Κυβερνοεπιθέσειςευρείας κλίμακας σε βάρος εταιρειών στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βρετανία, τη Δανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες.

 

Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως επανεμφανίστηκε και πάλι το κακόβουλο λογισμικό Petya, ένα "λυτρισμικό" που χρησιμοποιείται από τους κυβερνοπειρατές για να ζητούν λύτρα από τους χρήστες των υπολογιστών τους οποίους προσβάλλουν. Ο εν λόγω ιός είχε πλήξει πολλά συστήματα το 2016.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®