Oι προληπτικές εξετάσεις που ΔΕΝ θα πληρώνεις πια

Σύνδεση στην πηγή....

 

Μία σειρά από εξετάσεις (86 για την ακρίβεια), συμπεριλαμβανομένης και της ψηφιακής μαστογραφίας, που πλήρωναν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους θα καλύπτει πλέον ο ΕΟΠΥΥ, όπως προβλέπεται στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την κοστολόγηση ιατρικών εξετάσεων. Ας δούμε κάποιες από αυτές, που αφορούν κυρίως γυναίκες, πιο αναλυτικά: Ψηφιακή μαστογραφία

Η βασική διαφορά της κλασικής ή αναλογικής μαστογραφίας με την ψηφιακή μαστογραφία είναι ότι στην αναλογική χρησιμοποιείται το φιλμ ως μέσο καταγραφής διαγνωστικών εικόνων, ενώ στην ψηφιακή χρησιμοποιείται ψηφιακός ανιχνευτής και ηλεκτρονικός υπολογιστής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε μαστογραφίες καλύτερης ευκρίνειας, με πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και με χαμηλότερη ακτινοβολία.

 

Συνέχεια στην πηγή.....

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Φλεγμονή στο σώμα: Με πόση γυμναστική θα προφυλάξετε το ανοσοποιητικό σας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η φλεγμονή παίζει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση μιας σειράς χρόνιων νοσημάτων, όπως το μεταβολικό σύνδρομο, ο σακχαρώδης διαβήτης, η πολλαπλή σκλήρυνση, αλλά και αρκετές μορφές καρκίνου.

Η γυμναστική από την άλλη έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων, το λιπιδαιμικό προφίλ, επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς μυοσκελετικού συστήματος.

Νέα επιστημονικά ευρήματα αποκαλύπτουν και έναν άλλο, επίσης σημαντικό ρόλο της γυμναστικής, που έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Συνέχεια στην πηγή....

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πόσες θερμίδες έχουν τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας;

Σύνδεση στην πηγή....

 

Για τους περισσότερους από μας η Καθαρά Δευτέρα είναι συνυφασμένη με τροφές τις οποίες απολαμβάνουμε αποκλειστικά εκείνη, άντε και την επόμενη μέρα. Πολλοί συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και για τις 40 επόμενες μέρες, απέχοντας από κρέας και τα γαλακτοκομικά. Αλήθεια, πόσες θερμίδες έχουν όλα αυτά που απλώνεις με δόξα και τιμή στο τραπέζι με αφορμή τα Κούλουμα;

Λαγάνα: 80-90 θερμίδες ανά 1 φέτα (30 γρ).

 

Συνέχεια στην πηγή...

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τα μυστικά που μόνο οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν και δεν αποκαλύπτουν

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η δουλειά μιας αεροσυνοδού ή ενός φροντιστή δεν είναι φυσικά να σερβίρει απλώς καφέδες χαμογελώντας συνεχώς.Είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβατών και ξέρουν πάρα πολλά για τις πτήσεις, πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε εμείς.Προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις αεροπορικές εταιρείες ένας χρήστης της ιστοσελίδας Quora έκανε την εξής ερώτηση: "Πείτε μας μερικά πράγματα που γνωρίζει το προσωπικό της καμπίνας ενός αεροσκάφους αλλά δεν θα μας τα έλεγε ποτέ"Κάποιοι λοιπόν αεροσυνοδοί απάντησαν και μοιράστηκαν μαζί μας μερικές αλήθειες και ορισμένα από αυτά που συμβαίνουν στα 38.000 πόδια.

 

Συνέχεια στην πηγή...

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Παίρνετε το κινητό στην τουαλέτα; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Σύνδεση στην πηγή....

 

Η προσκόλληση στην τεχνολογία συχνά οδηγεί σε υπερβολές. Μία τέτοια είναι να μην αποχωρίζεται κάποιος το κινητό του ούτε όταν πηγαίνει στην τουαλέτα.

Σε αυτούς ανήκει το 75% των Αμερικανών και το 41% των Αυστραλών, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα, χρησιμοποιούν τα κινητά τους ακόμη και στην τουαλέτα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ωστόσο ότι πρόκειται για συνήθεια που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

 

 

Συνέχεια στην πηγή....

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Συνδεδεμένα αυτοκίνητα: ποιος ελέγχει το αυτοκίνητό σας εν αγνοία σας;

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι ερευνητές της Kaspersky Lab έχουν εξετάσει την ασφάλεια εφαρμογών για τον απομακρυσμένο έλεγχο αυτοκινήτων από πολλούς διάσημους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 

Ως αποτέλεσμα, οι ειδικοί της εταιρείας έχουν ανακαλύψει ότι όλες οι εφαρμογές περιέχουν μια σειρά θεμάτων ασφαλείας που μπορεί δυνητικά να επιτρέψουν σε εγκληματίες να προξενήσουν σημαντική ζημία σε ιδιοκτήτες συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει ξεκινήσει η ενεργή σύνδεση των αυτοκινήτων στο Διαδίκτυο. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει όχι μόνο τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τους, αλλά και τα κρίσιμα συστήματα του οχήματος, όπως κλειδαριές θυρών και σύστημα ανάφλεξης, τα οποία είναι πλέον προσβάσιμα στο Διαδίκτυο.

 

 

Συνέχεια στην πηγή...

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Σύνδεση στην πηγή...

 

Πώς ρυθμίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης; Μπορεί εργαζόμενος να είναι ασφαλισμένος σε δύο κράτη-μέλη ή υπάρχει απαλλαγή; Ποιοι δεν υποχρεούνται σε ασφάλιση;

Τι γίνεται με μέλη Δ.Σ. που είναι παράλληλα και μέτοχοι άνω του 3%; Πώς αντιμετωπίζονται οι οιονεί μισθωτοί που απασχολούνται με «μπλοκάκι» σε μέχρι δύο εργοδότες;

Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στα παραπάνω και σε άλλα πολλά ερωτήματα, αν και αρκετά εξακολουθούν να παραμένουν αδιευκρίνιστα από τις αρμόδιες αρχές δύο μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου.

• Τι προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (883/2004) για την κοινωνική ασφάλιση:

 

Συνέχεια στην πηγή...

 

 

© MichaelidesPost.Com®