Τρεις σπουδαίες Ελληνίδες επιστήμονες αλλάζουν τον κόσμο

Σύνδεση στην πηγή...

 

Καθημερινά βρίσκονται στο εργαστήριο, ανάμεσα σε βιολογικά υλικά, χημικές ουσίες και μικροσκόπια προσπαθώντας να απαντήσουν με επιστημονικά δεδομένα σε ερωτήματα. Η Δρ. Καλλιόπη Δασύρα, η Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου και η Δρ. Μαρία Μπραουδάκη είναι από εκείνες τις νέες, δυναμικές, Ελληνίδες που έρχονται αντιμέτωπες με τις προκλήσεις και φαίνεται ότι δεν πτοούνται από τις δυσκολίες στον ανδροκρατούμενο κλάδο της επιστήμης. Συνεχίζουν με πάθος τη συνεισφορά τους στο ερευνητικό έργο, περνώντας τη μια μετά την άλλη τις πόρτες των πανεπιστημιακών αιθουσών και εργαστηρίων, αποδεικνύουν πόσα μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες αν τους δοθεί η ευκαιρία και αποτελούν πρότυπο για όλα τα νέα κορίτσια.

Για τους λόγους αυτούς τιμήθηκαν από τη L'Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στα φετινά βραβεία για τις ανερχόμενες γυναίκες επιστήμονες που υλοποιούν υποδειγματική έρευνα στην Ελλάδα με σημαντική επιστημονική αξία στο πεδίο των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

ΕΡΤ: Τέλος για Αλαφογιώργο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Σύνδεση με την πηγή.


Μεγάλη αναµπουµπούλα επικρατεί στο ενηµερωτικό τµήµα της ΕΡΤ ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζει η διοίκηση έως το τέλος του µήνα.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά, ενώ τα πρώτα βήµατα για την αλλαγή σκυτάλης στην παρουσίαση εκποµπών και δελτίων ξεκίνησε ήδη. Πριν από λίγες ηµέρες, κατόπιν συζήτησης ανάµεσα σε στελέχη της διεύθυνσης ειδήσεων και τον δηµοσιογράφο, ελήφθη απόφαση να σταµατήσει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Αντώνης Αλαφογιώργος. Για τις επόµενες δύο εβδοµάδες, το δελτίο στις 21.00 θα παρουσιάζει η Αλεξάνδρα ∆ουβαρά, ενώ εντείνονται οι διεργασίες για την εξεύρεση δηµοσιογράφου που θα αναλάβει επίσηµα τα ηνία του κεντρικού παρουσιαστή, µε αποστολή να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται πρόσωπο, κατά πάσα πιθανότατα γυναίκα (µε το σκεπτικό ότι το κοινό των ειδήσεων της ΕΡΤ είναι κατεξοχήν ανδρικό), που θα δώσει στίγµα στο δελτίο, θα έχει ένα ειδικό βάρος και θα συµβολίζει κάτι καινούργιο. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυµίζουµε πληροφορία που έχουµε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ότι σε συζητήσεις µε τη διοίκηση της ΕΡΤ για πιθανή συνεργασία βρίσκεται η Κατερίνα Ακριβοπούλου. Άλλες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στους διαδρόµους του Ραδιοµεγάρου θέλουν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, εξωτερικό συνεργάτη της ΕΡΤ, ο οποίος παρουσιάζει την εκποµπή «Αίθουσα σύνταξης», να είναι ένας εκ των υποψηφίων για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με τη real.