Dior Couture 2017: Ο παραμυθένιος κήπος με τα φορέματα που θα δεις στα Oscars

Σύνδεση στην πηγή...


Η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri κρατά τα ηνία του οίκου Dior εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο -και ήδη έχει καταφέρει να καταπλήξει την βιομηχανία της μόδας. Είναι πλέον προφανές πως η Chiuri είναι μεγάλη fan των θεματικών shows: Για το ντεμπούτο της στον οίκο πέρυσι τον Σεπτέμβριο, η σχεδιάστρια επικεντρώθηκε στον φεμινισμό ενώ η couture collection της (που μόλις είδαμε) έγινε λίγο πιο φανταστική και παραμυθένια, τοποθετημένη σε ένα δάσος. Ένα πράγμα όμως ενώνει όλες τις δημιουργίες: Κάθε ντελικάτη, εξαιρετικά λεπτομερής τουαλέτα με εξαίσια κεντήματα είναι έτοιμη για το award season το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Πώς οι ξηροί καρποί μας κάνουν καλό

Σύνδεση στην πηγή...



Μια χούφτα ξηρών καρπών την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Παραφράζουμε το γνωστό ρητό, για να επισημάνουμε μια μεγάλη «αδικία»: Δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι γεμάτα βιταμίνες και πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία. Απλώς οι ξηροί καρποί έχουν την «κακή φήμη» των θερμίδων. Και η αλήθεια είναι ότι, χωρίς μέτρο, μπορείτε να ξεφύγετε θερμιδικά καταναλώνοντας ξηρούς καρπούς. Γι' αυτό και τονίσαμε την… μία χούφτα την ημέρα, αφού σε αυτή την ποσότητα δεν θα κινδυνεύσετε να ξεφύγετε, ενώ θα εκμεταλλευτείτε τον διατροφικό τους «θησαυρό». Δείτε τι… κρύβουν οι πιο συνηθισμένοι ξηροί καρποι.

Φουντούκια

Διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ενισχύουν την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων. Ταυτόχρονα, τα φουντούκια βοηθούν στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 και είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που διατηρεί υγιές το δέρμα.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό, σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Μας δίνουν επίσης άφθονες φυτικές ίνες, ενώ μελέτες υποστηρίζουν ότι βοηθούν και στην μείωση της χοληστερίνης ή την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συνέχεια στην πηγή…

Ερωτικά γλυκά με μόλις 3 υλικά

Σύνδεση στην πηγή...


Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η κατάλληλη για να χαρίσεις στον αγαπημένο σου μια σοκολατένια απόλαυση.

Ψάξαμε και βρήκαμε λαχταριστές εύκολες συνταγές με μόλις 1, 2 ή 3 υλικά για να μη φας όλη την ημέρα στην κουζίνα.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2017 και ο «Αστακός» είναι ανάμεσα σε αυτές

Σύνδεση στην πηγή...


Η αγωνία καταλάγιασε (προσωρινά) με τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ να έχουν πλέον ανακοινωθεί. Αναμονή ως την μεγάλη βραδιά των βραβεύσεων!

  La La Land 2 Καλύτερη ταινία La La LandΜία Πόλη Δίπλα στη ΘάλασσαMoonlightΗ ΆφιξηLionHidden FiguresΠάση ΘυσίαΑντιρρησίας ΣυνείδησηςFences

  Σκηνοθεσία  Damien Chazelle,La La LandBarry Jenkins,MoonlightKenneth Lonergan,Μία Πόλη Δίπλα στη ΘάλασσαDenis Villeneuve,Η ΆφιξηMel Gibson,Αντιρρησίας Συνείδησης

  Α' Αντρικός ρόλος  Casey Affleck,Μία Πόλη Δίπλα στη ΘάλασσαDenzel Washington,FencesAndrew Garfield,Αντιρρησίας ΣυνείδησηςRyan Gosling,La La LandViggo Mortensen,Captain Fantastic

  ARRIVAL Α' Γυναικείος ρόλος Natalie Portman,JackieEmma Stone,La La LandIsabelle Huppert,ΕκείνηMeryl Streep,Φάλτσο ΣοπράνοRuth Negga,Loving

  Β' Αντρικός ρόλος  Mahershala Ali,MoonlightJeff Bridges,Πάση ΘυσίαDev Patel,LionLucas Hedges,Μία Πόλη Δίπλα στη ΘάλασσαMichael Shannon,Νυκτόβια Πλάσματα

  Β' Γυναικείος ρόλος  Viola Davis,FencesNaomie Harris,MoonlightMichelle Williams,Μία Πόλη Δίπλα στη ΘάλασσαNicole Kidman,LionOctavia Spencer,Hidden Figures

 

Περισσότερα εδώ…


=?utf-8?Q?=CE=98=CE=AD=CE=BB=CE=B5=CE=B9=CF=82_cross_training; _=CE=97_?= πεζοπορία νικά την ποδηλασία και το τρέξιμο για φυσική κατάσταση

Σύνδεση στην πηγή...


Είτε προετοιμάζεσαι για αγώνα είτε θέλεις να προσθέσεις ποικιλία στις προπονήσεις, μερικές πεζοπορίες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση πολύ περισσότερο σε σχέση με την ποδηλασία ή το τρέξιμο.

Οι ποδηλάτες τείνουν να έχουν δυνατούς τετρακεφάλους αλλά υπανάπτυκτους δικεφάλους ποδιών και οι δρομείς έχουν αδύναμους δικεφάλους και γλουτιαίους λέει η ειδικός. Η πεζοπορία βοηθά στην ενδυνάμωση αυτών των μυών ώστε να ελαχιστοποιηθούν αυτές οι ανισορροπίες.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ο Ιανός κάνει «Αναφορά στον…Νίκο Καζαντζάκη»

Μετάβαση στην πηγή.


Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατο του  Νίκου Καζαντζάκη  στις 26 Οκτωβρίου 1957, ο ΙΑΝΟS διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό. Καλλιτέχνες και προσωπικότητες του δημόσιου βίου αφηγούνται τον «δικό» τους Νίκο Καζαντζάκη και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του.Στην εκδήλωση  συμμετέχουν  οι:Τάκης Χρυσικάκος ΗθοποιόςΜαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου ΣυγγραφέαςΓεωργία Νταγάκη τραγοδοποιόςΜάκης Καραντωνίου ΜουσικόςΝίκος Μαθιουδάκης Επιστημονικός σύμβουλος στις Εκδόσεις ΚαζαντζάκηΚώστας Αρκουδέας Συγγραφέας του βιβλίου "Το χαμένο Νόμπελ"Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ηθοποιόςΚατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ ΠοιήτριαΔημήτρης Παπαδημητρίου ΣυνθέτηςΤην εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου και θα προβάλλεται ζωντανά από το  ianos. gr  .Η είσοδος είναι ελεύθερη.Είσοδος ελεύθερη.

  Info  Ianos Σταδίου 24Τηλ. 210 3217810

Τι σχέση μπορεί να έχει η μουσική με την κοινωνική τάξη;

Μετάβαση στην πηγή.



Σας αρέσει η όπερα ή μήπως προτιμάτε το χιπ χοπ; Μια έρευνα του  University of British Columbia  δείχνει ότι τα μουσικά ακούσματα αποκαλύπτουν περισσότερα για τον εαυτό σας από όσο νομίζατε. Ο καθηγητής του τμήματος κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου και συντάκτης της έρευνας Gerry Veenstra ξεκαθαρίζει ότι το εύρος των μουσικών προτιμήσεων δεν συνδέεται με την κοινωνική τάξη, αλλά η τάξη φαίνεται να επηρεάζει τις προτιμήσεις.

 Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 1.600 ενήλικες εθελοντές μέσω τηλεφώνου, από τις πόλεις του Βανκούβερ και του Τορόντο, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τα γούστα τους σε 21 μουσικά είδη. Ο ίδιος ο Veenstra αναφέρει ότι του αρέσει η easy listening, τα μιούζικαλ και η pop. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ερωτηθέντες των πιο χαμηλών οικονομικών τάξεων και με χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης προτιμούν κάντρι, ντίσκο, easy listening, χέβι μέταλ, ραπ και παλιές επιτυχίες. Αντίθετα, οι ερωτηθέντες των πιο ψηλών οικονομικών τάξεων και με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο φαίνεται να προτιμούν κλασσική μουσική, μπλουζ, τζαζ, όπερα, χορωδιακή μουσική, ποπ, ρέγγε και τα μιούζικαλ.

 Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, το οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο δεν επηρεάζουν το εύρος των προτιμήσεων. Όμως η  κοινωνική τάξη  και μια σειρά άλλων παραγόντων – όπως η  ηλικία, το φύλλο και εθνικότητα  , μεταξύ άλλων – φαίνεται να διαμορφώνουν τις μουσικές προτιμήσεις κατά έναν ενδιαφέροντα και πολύπλοκο τρόπο. Η μουσική που δεν βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των ανθρώπων παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στηδημιουργία κοινωνικών ορίων. Αυτό, δηλαδή, που αρέσει στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις, δεν αρέσει στις υψηλότερες τάξεις και αντίστροφα. Η περίπτωση της  κλασικής μουσικής  είναι χαρακτηριστική, αφού τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι χαμηλότερες τάξεις έχουν οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να μην τους αρέσει, σε σχέση με τις υψηλότερες τάξεις. Αντίστοιχα, οι υψηλότερες τάξεις απορρίπτουν μουσικά είδη συνυφασμένα με τις χαμηλότερες τάξεις, όπως η κάντρι και οι παλιές επιτυχίες.

Σχετικά άρθρα:

Beyoncé, Rihanna, Drake οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των Grammys 2017


Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Βρετανός κωμικός  James Corben  . Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιβεβαίωσαν, παράλληλα, ότι οι Metallica, ο John Legend και οι αστέρες της κάντρι Carrie Underwood και Keith Urban θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους στην τελετή.
 Στα φετινά Grammys, ο Keith Urban έχει προταθεί για δύο βραβεία, ενώ οι Metallica και η Underwood από ένα. Πρωταγωνιστές της βραδιάς όμως αναμένεται να είναι η Beyoncé (με εννέα υποψηφιότητες), η Rihanna και ο Drake με οχτώ υποψηφιότητες ο καθένας. Ο Chance the Rapper έχει προταθεί για επτά βραβεία, ενώ η  Adele  για πέντε.
 beyonce Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο  Frank Ocean  δεν μπορεί να συμμετάσχει στηφετινή διοργάνωση λόγω καθυστέρησης και «γραφειοκρατικού» κωλύματος, ενώ έκπληξη προκαλούν οι σχετικά λίγες υποψηφιότητες του Kanye West, καθώς και το γεγονός ότι το  «Blackstar»  του David Bowie δεν προτάθηκε για δίσκος της χρονιάς. Επίσης, φέτος θα τιμηθούν με το Grammy Special Merit Award, οι Velvet Underground, η Nina Simone και ο Sly Stone.

Σε πλειστηριασμό τα τύμπανα των Beatles

Μετάβαση στην πηγή.


Οι φανς των  Beatles  θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του συγκροτήματος, αφού τα ντραμς που χρησιμοποίησαν στο πρώτο single τους που έπιασε την κορυφή των charts στην Αμερική, έχουν «βγει στο σφυρί».

 O οίκος δημοπρασιών Nate D. Sanders Auctions έχει μια  καταχώρηση  για τα τύμπανα που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις του  «Love ME Do»  το 1964. Ο  Ringo Starr  δεν είχε παίξει σε εκείνες τις ηχογραφήσεις – μόλις είχε αρχίσει να παίζει μαζί με τα «Σκαθάρια» – αλλά ο session μουσικός  Andy White  . Το μπάσο τύμπανο (η «μπότα») φέρει το όνομα του White, το όνομα του τραγουδιού, καθώς και τα λογότυπα των Beatles και της κατασκευάστριας εταιρείας Ludwig. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα  75.000 δολάρια  .

 Drums beatles Όσοι ενδιαφέρονται για τα τύμπανα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, αφού τα κειμήλια όπως και τα βινύλια των Beatles έχουν τεράστια συλλεκτική αξία. Ένα αντίτυπο του ομώνυμου δίσκου των Beatles (πιο γνωστό ως το  «White Album»  ) που ανήκε στον Starr πουλήθηκε για  790.000 δολάρια  , ενώ ένα σπάνιο μονόπλευρο acetate single του «Love Me Do» δημοπρατήθηκε για  85.000 λίρες  .

«Η Περιπέτεια της Εικόνας» στην αίθουσα τέχνης ΑLMA

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.



Η ζωγραφική του παραμένει βαθύτατα ανθρωποκεντρική  · πυρήνας του έργου του είναι ο άνθρωπος και ο κόσμος του και το θέμα αυτό το προσεγγίζει μέσα από εκδοχές και προτάσεις πλούσιες και μεστές σε νοηματικό δυναμικό. Η δημιουργία του σε αντιστοιχία με συναισθηματικές και ψυχικές καταστάσεις, μεταγράφει την πραγματικότητα δίνοντας έμφαση στη μελέτη και την οξεία παρατήρηση, την αισθητική εμπειρία και τη διαδικασία της ζωγραφικής πράξης και ολοκλήρωσης του έργου, τα οπτικά ερεθίσματα και την αντήχησή τους, τις αμιγείς εικαστικές αξίες, την εκφραστικότητα και την αμεσότητα, την πλαστικότητα και τον εξπρεσιονισμό του χρώματος, τις προσεκτικά αναλυμένες και υπολογισμένες σχέσεις του χώρου, του ρυθμού και της ισορροπίας, καθιστώντας ορατά τα βιώματα, τους στοχασμούς και την κοσμοθεωρία του.

 η περιπετεια της εικονας  Οι συνθέσεις του, κατά κανόνα μετωπικές  , επιβάλλονται με τη σχεδιαστική τους οξύτητα, τη στέρεη οργάνωση, την ελεύθερη, χυμώδη και ρέουσα πινελιά, τον δυναμισμό και την ένταση της χειρονομιακής γραφής, τις μεγάλες φόρμες και τις παραμορφώσεις, τη μνημειακή αίσθηση. Στο μεταίχμιο ρητών και υπαινικτικών διατυπώσεων, ορθολογιστικής προσέγγισης, συγκινησιακής λειτουργίας και υποκειμενικής θέασης και απόδοσης, εικονοποιεί τη ζωτική του σχέση με τον κόσμο και τη ζωή, επικοινωνεί, συλλαμβάνει πειστικά την υπόσταση της μορφής, των διαδρομών και της περιπέτειάς της, εγείροντας ζητήματα υπαρξιακής φύσεως, αγγίζοντας, ταυτόχρονα, με μοναδικό τρόπο τα όρια της αναπαράστασης μέσα από τη διαρκή ωρίμανση του βλέμματος, τον πειραματισμό, την τεχνική αρτιότητα, τη συνέπεια και τη συνοχή των προτάσεών του, την ευρύτητα των φιλοσοφικών του θέσεων και ανησυχιών.Eπιμέλεια: Γιάννης Μπόλης

  η περιπετεια της εικονας2 Ιnfo Εγκαίνια: Tρίτη, 24 Ιανουαρίου, στις 20:00ALMA (Υψηλάντου 24, Κολωνάκι)

Τρία νέα βιβλία για την εβδομάδα που ξεκινά

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.


  Χάρτινες μνήμες-Χρήστος Φλουρής-Διόπτρα 

 χάρτινες μνήμες Ανοίγοντας το άλμπουμ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.Όμως δεν σκέφτηκε να το κλείσει...Εκείνο το άλμπουμ με τις χάρτινες μνήμες θα της θυμίσει ξανά τη σκληρή πλευρά της ζωής, που ένιωσε τόσο νωρίς· τον εγκλεισμό στο ορφανοτροφείο, την εγκατάλειψή της από την ίδια της τη μητέρα, τα παιδικά χρόνια που της τα πήραν με τη βία. Το γλυκό νερό της αθωότητας που γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της και δεν γυρνάει πίσω. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά...Η Χαρά θα τολμήσει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή. Να τολμήσεις να αλλάξεις το πεπρωμένο σου. Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα ριχτεί στο κυνηγητό των φαντασμάτων που τη στοιχειώνουν από το καλά κρυμμένο παρελθόν της, με σκοπό να βρει την εκδίκηση, την αγάπη, το πάθος και εντέλει την απόλαυση της λύτρωσης.Χάρτινες μνήμες, δεμένες με λαχτάρα για δικαιοσύνη κι ανάγκη για εξιλέωση, που όρισαν ζωές.

  Ποιήματα από το 2016 στο 1990-Μαρία Αθανασοπούλου-Εκδόσεις Γκοβόστη 

 ποιήματα Ζητούμενο τα απλά, τα καθημερινά, όλα όσα στους καιρούς μας έχουν πάψει να θεωρούνται αυτονόητα και αναγκαία για το σύντομο ανθρώπινο ταξίδι.

 Οι χαμένες αξίες, η απώλεια σε όλες της τις εκφάνσεις,

 και η καταιγιστική σύγχρονη πραγματικότητα αποτελούν τις σπίθες αυτής της ποιητικής προσέγγισης έτσι όπως την αποτυπώνει η κλεψύδρα του χρόνου.

 Ζητούμενο τα απλά, τα καθημερινά,

 όλα όσα στους καιρούς μας έχουν πάψει να θεωρούνται αυτονόητα και αναγκαία για το σύντομο ανθρώπινο ταξίδι.

  Λιμνοθάλασσα-Βασίλης Κ. Παππάς-Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη 

 λιμνοθάλασσα Αρμύρισε η λιμνοθάλασσά μου ξανά.Πλημμύρισε και βγήκε στη στεριά.Καΐκια βουτηγμένα στη μήτρα του χάροντα.Λιμάνι των θρύλων,χαμένο στην ομίχλη των χαλασμάτων,που κρατάνε ακόμα αιχμάλωτο τον ήλιο του τόπου μου.Και εμείς να κουρνιάζουμε στα αμπάρια του βυθού,σαν χιλιάδες σύγχρονες μάρες,υψώνοντας πανιά στους ανέμους.