Πόσες θερμίδες έχει ένα σφηνάκι;

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το αλκοόλ έχει αρκετές θερμίδες –και μάλιστα «κενές», δηλαδή χωρίς καμία διατροφική αξία– οπότε πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο αν κάνετε δίαιτα ή προσπαθείτε να μείνετε στα κιλά σας.

 

Επειδή όμως είναι πια καλοκαίρι και «τραβιέται» να πιείτε έστω και λιγάκι, καλό είναι να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά σε ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα σφηνάκι.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πόσο σίδηρο χρειάζεσαι & ποιες είναι οι καλύτερες πηγές

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ενώ οι υπερβολικές ποσότητες από ορισμένα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων αποβάλλονται εύκολα από το σώμα, αυτό δεν ισχύει για το σίδηρο καθώς, αν προσλαμβάνεις περισσότερο, συσσωρεύεται στην καρδιά, στο συκώτι, το πάγκρεας και σε άλλα όργανα. Το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά, π.χ. τα μύδια, είναι οι πιο πλούσιες πηγές αιμικού σιδήρου και, επιπλέον, οι τροφές με μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα του μετάλλου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ντεκαφεϊνέ

Το άρθρο στην πηγή...

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον καφέ ντεκαφεϊνέ επειδή δεν τους προκαλεί νευρικότητα και κοιμούνται ήρεμοι τα βράδια.Αλλά πολλοί τον θεωρούν γενικά ως καλύτερο από τον κανονικό καφέ. Είναι λοιπόν πραγματικά ο καφές χωρίς καφεΐνη πιο ωφέλιμος από τον κανονικό καφέ; Ή μήπως η διαδικασία με την οποία αφαιρείται η καφεΐνη είναι από μόνη της επικίνδυνη για την υγεία μας; Ορίστε οι απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις που σίγουρα θα έχεις.Πόση καφεΐνη περιέχει ένας ντεκαφεϊνέ καφές;Πρέπει να έχει αφαιρεθεί οπωσδήποτε το 97% της καφεΐνης. Έτσι απομένουν περίπου 5mg καφεΐνης, σε σύγκριση με τα 100- 150mg που περιέχονται σε περίπου 170 γραμμάρια καφέ.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Δύο ευρωπαϊκά βραβεία για τη Βιώσιμη Ενέργεια απέσπασε η Τήλος

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Ενεργειακά νησιά" των βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας, αλλά και το βραβείο κοινού, απέσπασε η Τήλος, με το καινοτόμο ερευνητικό έργο TILOS - Horizon 2020, έπειτα από ανοιχτή ψηφοφορία μεταξύ 12 συνολικά ευρωπαϊκών έργων.

 

Μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με διπλάσιο σχεδόν αριθμό συμμετοχών από πέρσι, ενώ το TILOS απέσπασε τις μισές από τις συνολικές ψήφους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

 

Τα βραβεία απένειμε ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο πλαίσιο του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η αλήθεια για το πέλμα των ελαστικών

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ένα νέο διάλογο εγκαινίασε η Michelin για να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το πέλμα των ελαστικών και τον κατάλληλο χρόνο αλλαγής τους, κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκδήλωσης στο Κέντρο Τεχνολογίας που διαθέτει στο Ladoux της Γαλλίας.

 

Σκοπός της εταιρείας ήταν να ενημερώσει για τα τεράστια οφέλη που συνεπάγεται για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον, η αλλαγή των ελαστικών όταν το βάθος πέλματος φθάσει το υφιστάμενο νόμιμο όριο του 1,6 χιλιοστού – και όχι νωρίτερα – αναδεικνύοντας ότι το βάθος πέλματος δεν σχετίζεται με την ασφάλεια. Παράλληλα, η Michelin ανέδειξε τη σημασία της επιλογής ποιοτικών ελαστικών με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

 

Με απλές αλλά εντυπωσιακές δοκιμές, αποδείχτηκε ότι το βάθος πέλματος δεν αποτελεί το μοναδικό δείκτη για την επίδοση στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς πολλά ελαστικά με βάθος πέλματος μέχρι το νόμιμο όριο, έχουν την ίδια ή και καλύτερη επίδοση με ορισμένα νέα ελαστικά.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Νέο concept για τα μελλοντικά laptops από τη Lenovo

Το άρθρο στην πηγή...

 

H Lenovo παρουσίασε τη δική της πρόταση για το laptop του μέλλοντος στο πλαίσιο του Transform event στη Νέα Υόρκη.

 

Η Lenovo έδειξε μία πρόταση για ένα μικρό laptop το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα σε λειτουργία, με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο στο εύκαμπτο σώμα του, μικρό βάρος, ώστε να το έχει κανείς πάντοτε μαζί του, σε μια πρωτοβουλία που ονομάζει το μέλλον του προσωπικού υπολογιστή ή αλλιώς Future of Personalized Computing. Εκτός από την οθόνη αφής με την οποία θα είναι εξοπλισμένο ένα τέτοιο μοντέλο, εδώ κεντρικό ρόλο παίζει η διεπαφή με τη φωνή.

 

Το trackpad λάμπει δια της απουσίας του και έρχεται να αντικατασταθεί από το χειρισμό με τη φωνή του κατόχου του, ενώ και η ίδια η συσκευή που έδειξε ως concept για ένα μελλοντικό Thinkpad, η Lenovo θα έχει ενσωματωμένο έναν ψηφιακό βοηθό που θα μπορεί να μιλά στον χρήστη. Μάλιστα, τονίστηκε από τη Lenovo ότι με τις φωνητικές εντολές, ο χρήστης θα μπορεί να εκτελέσει πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουμε συνηθίσει να εκτελούμε με έναν σύγχρονο ψηφιακό βοηθό.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Στόχος κάθε σπίτι να έχει το δικό του ρομπότ!

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η statup Sphero έγινε γνωστή για τα "έξυπνα" παιχνίδια της (connected toys), και κυρίως για το τηλεκατευθυνόμενο BB-8 droid με κάμερα που είναι εμπνευσμένο από το Star Wars. Προσφάτως, ίδρυσε μία νέα spin-out εταιρεία, την Misty Robotics, η οποία έχει αναδείξει τον σχετικά "μετριοπαθή" στόχο του να εφοδιάσει κάθε σπίτι και γραφείο με ρομπότ. Ούτε καν drones. Η Misty φιλοδοξεί να δημιουργήσει ρομπότ σαν το R2-D2 ή τη Rosie από το The Jetsons - έναν χρήσιμο δηλαδή φίλο με προσωπικότητα.

 

Η Misty Robotics ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας της Sphero, Ian Bernstein και τον επιχειρηματία Tim Enwall. Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης των 11,5 εκατ. δολ.. Σημειώνεται, επίσης, πως η Sphero κατέχει δικαιώματα μειοψηφίας στην εταιρεία.

 

Συνεχίζεται εδώ..

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τζακ Μα: Η ανάπτυξη του AI μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.

 

Oι νέες τεχνολογίες δεν αποτελούν απειλή μόνο για τις θέσεις εργασίας, προειδοποίησε την Τετάρτη ο ιδρυτής κι πρόεδρος της Alibaba.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, ο Τζακ Μα υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε ο κ. Μα στον CNBC. «Η δεύτερη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση» σημείωσε.

 

Mε την τεχνητή νοημοσύνη να μειώνει τις θέσεις εργασίας, η τρίτη τεχνολογική επανάσταση μπορεί να προκαλέσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογράμμισε.

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι μηχανές δεν πρέπει να κατασκευάζονται για να μιμούνται τους ανθρώπους, αλλά για να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Harley-Davidson: Καταθέτει προσφορά για την αγορά της Ducati

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.

 

Η αμερικανική Harley-Davidson σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την αγορά της ιταλικής ανταγωνιστικής της εταιρείας, Ducati, κάτι που πιθανώς θα οδηγήσει στη συγχώνευση δύο από τις πιο διάσημες μάρκες μοτοσυκλέτας, σε ένα deal ύψους 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

 

Η ινδική Bajaj Auto και άλλες εταιρείες επίσης σχεδιάζουν να καταθέσουν προσφορές για τη Ducati, που βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης από τη γερμανική Volkswagen.

 

Η Harley-Davidson έχει προσλάβει τη Goldman Sachs προκειμένου να εξετάσει την πιθανή προσφορά, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τον Ιούλιο.

 

 

© MichaelidesPost.Com®