Σόιμπλε: Κάποιος πρέπει να πει στη βρετανική κυβέρνηση ότι ζούμε στο 2017

Σύνδεση με την πηγή.


Να δουν την Ελβετία και τον τρόπο που χειρίζεται τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάρουν ιδέες συμβουλεύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους Βρετανούς, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του Λονδίνου, δηλώνοντας ότι «κάποιος πρέπει να πει στη βρετανική κυβέρνηση ότι ζούμε στο 2017».

 Όπως αναφέρει το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, αναφέρει ότι «οι Βρετανοί θα πρέπει να παραδειγματιστούν από το πόσο έξυπνα η Ελβετία συνέδεσε την εθνική κυριαρχία με την στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», ενώ συμπληρώνει ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Ελβετία.

 Η Ελβετία έχει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μέσω μιας σειράς διμερών συμφωνιών και σε δημοψήφισμα του 2014 αποφασίστηκε οι Ελβετοί πολίτες να έχουν τον «πρώτο λόγο» σε μια θέση εργασίας, αντί επιβολής ποσοστώσεων σε αλλοδαπούς εργαζομένους.

  Πηγή: Reuters 

Γαλλία: Νέα ήττα για του δημοσκόπους. Δεύτερος ο Βαλς στις εσωκομματικές

Σύνδεση με την πηγή.Πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών για τους σοσιαλιστές στη Γαλλία και τα αποτελέσματα που προκύπτουν δίνουν για μια ακόμη φορά ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από εκείνο που περιέγραφαν οι δημοσκοπήσεις.

Στο 30% περίπου των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, ο Μπενουά Αμόν έρχεται πρώτος με 35,21% και μπροστά από το φαβορί αυτών των εκλογών, τον πρώην πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς (31,56%). Μεγάλο ζήτημα για το σοσιαλιστικό κόμμα και η συμμετοχή που είναι περιορισμένη, σε ό, τι αφορά την ίδια διαδικασία πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το κόμμα μεταξύ 1,5 και 2 εκατ. ψηφοφόροι προσήλθαν από το πρωί της Κυριακής στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον υποψήφιο που θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου υπερασπιζόμενος και το έργο της διακυβέρνησης Ολάντ.

Ο Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργός της χώρας κι άνδρας που ανέλαβε να υπερασπιστεί κατά κάποιο τρόπο την θητεία Ολάντ έρχεται δεύτερος, σε μια εκλογική αναμέτρηση που μοιάζει να δίνει πόντους σε εκείνους που δεν συμμετείχαν σε αυτή και συγκεκριμένα στους Εμανουέλ Μακρόν και Ζαν Λουκ Μελανσό που έχουν ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά τους.

Πέραν των δύο υποψηφίων που προκρίνονται στο δεύτερο γύρο, τρίτος φαίνεται να έρχεται ο Αρνό Μοντεμπούργκ με 18,78%, ο Βανσάν Πεϊγιόν με 6,48%, Φρανσουά ντε Ρουγκί 3,49%, Σιλβιά Πινέλ 2,1% και Ζαν Λουκ Μπεναμιάς με 1,6%.

Οι κακές συνήθειες αναφορικά με τους κωδικούς πρόσβασης

Σύνδεση στην πηγή...


Οι χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως συνεχίζουν να μην ελέγχουν το πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης αποτελεσματικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι.

Έρευνα της Kaspersky Lab έχει δείξει ότι οι άνθρωποι θέτουν τη διαδικτυακή τους ασφάλειά σε κίνδυνο, λαμβάνοντας λάθος αποφάσεις σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης και κάνοντας απλά λάθη που μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες.

Η έρευνα έφερε στην επιφάνεια τρία κοινά λάθη για τους κωδικούς πρόσβασης που θέτουν ένα μεγάλο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου σε κίνδυνο:

(1) οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι αν κάποιος κωδικός πρόσβασης διαρρεύσει, παραπάνω του ενός λογαριασμοί είναι ευκολότερο να παραβιαστούν.

(2) Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους είναι εύκολο να «σπάσει» κάποιος, και

(3) οι άνθρωποι αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς ασφάλεια, μειώνοντας γενικότερα τη σημασία τους.

Η έρευνα δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (περίπου ένας στους πέντε – 18%) έχει αντιμετωπίσει μια προσπάθεια παραβίασης του λογαριασμού του, αλλά παρόλα αυτά λίγοι χρησιμοποιούν αποτελεσματικούς και τεχνολογικά ενημερωμένους κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, μόνο το ένα τρίτο (30%) των χρηστών του Διαδικτύου δημιουργεί νέους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς online λογαριασμούς και ένα ανησυχητικό νούμερο – 1 στους 10 – χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο. Επομένως, αν διαρρεύσει ένας δικός τους κωδικός πρόσβασης, κάθε λογαριασμός αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει να παραβιαστεί και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Γιατί οι βουλευτές εγκαταλείπουν το Ποτάμι

Σύνδεση στην πηγή...Aποχωρήσεις, κριτική, εσωστρέφεια. Οι τρεις αυτές λέξεις αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση που τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Αντί για την πολυπόθητη διεύρυνση, το Ποτάμι βλέπει την... κοίτη του να στερεύει.

Από τους έντεκα βουλευτές που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τέσσερις δεν ανήκουν πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Και το κύμα φυγής δεν περιορίζεται στους βουλευτές. Η Δράση του Θ. Σκυλακάκη, που είχε στηρίξει επισήμως το Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, συμπορεύεται πλέον με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι ωστόσο οι αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στ. Θεοδωράκης. Το... πολυδιαφημισμένο άνοιγμα στην κοινωνία δεν φαίνεται να αποδίδει. Στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης -με βάση την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις έρευνες- βλέπει ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του να αναζητούν άλλες πολιτικές λύσεις. Σε περίπτωση που η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στις κάλπες, θα πρέπει να δώσει μάχη για να πιάσει το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Στο επίκεντρο της κριτικής όσων απογοητευμένοι φεύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τον κατηγορούν για ασάφεια στίγματος, αδυναμία διαχωρισμού από το παλιό, έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων. Στα πηγαδάκια της Βουλής σχολιάζεται πως έχασε το momentum για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας με κεντροαριστερές δυνάμεις. Και εκτιμούν πως το 'άλογο τράβηξε τον δρόμο του' και πλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού κινδυνεύει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις καθορίζει.

 

Συνέχεια στην πηγή…

"Δηλητήριο" για την Ελλάδα η αλλαγή φρουράς στις ΗΠΑ

Σύνδεση με την πηγήΓια ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. H εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ. Με τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: «αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε». Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη 'για να βλάψει τις ΗΠΑ'».

Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του 'στο σημαντικό ρόλο' του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

 

Συνέχεια στην πηγή…

Μεγα-σεισμός 8 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σύνδεση με την πηγή.

 

 

Σεισμός μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) 47 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αράουα, στο νησί Μπούγκενβιλ της Παπούας Νέας Γουινέας, και το εστιακό του βάθος ήταν 154 χιλιόμετρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Αν και αρχικά το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι σε πολλά νησιά του ωκεανού, στη συνέχεια αναθεώρησε περιορίζοντας τις επιπτώσεις μόνο στην περιοχή της Παπούας Νέας Γουινέας και τα γειτονικά Νησιά του Σολομώντα. Πιο μικρά κύματα είναι πιθανό να δημιουργηθούν και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

'Αν και ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλο εστιακό βάθος, θα προκαλέσει δονήσεις στην επιφάνεια διότι είναι μεγάλος', εξήγησε ο σεισμολόγος Σπύρος Σπηλιόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό να προκληθούν υλικές ζημιές.

'Εξαιτίας του μεγάλου εστιακού βάθους του σεισμού δεν είναι πιθανό να σημειωθεί μεγάλη δραστηριότητα τσουνάμι', δήλωσε ο Κρις ΜακΚι βοηθός διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωφυσικής της Παπούας Νέας Γουινέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στο επίκεντρο του σεισμού που είναι αραιοκατοικημένο.

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσαν ότι έχουν εκτιμήσει την απειλή από τον σεισμό και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στις ακτές τους.

Οι σεισμοί στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι συχνοί, καθώς οι χώρα βρίσκεται στη ζώνη του πυρός στον Ειρηνικό, σε μια περιοχή που υπάρχουν ηφαίστεια κατά μήκος των τεκτονικών πλακών.

«Εντυπωσιασμένος από τον Τσίπρα» δηλώνει ο Κώστας Γαβράς

Σύνδεση στην πηγή...


Ενθερμος υποστηρικτής και ανυπόκριτος θαυμαστής του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό ως τον νέο πολιτικό του "ήρωα".

Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του euronews, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης που ζεί στο Παρίσι, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «μια εξαιρετική μορφή. Είναι ένας άνθρωπος που αναδύθηκε από τη μεσαία τάξη, ανήλθε γρήγορα, οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν». Ο κ. Γαβράς δηλώνει εντυπωσιασμένος από το εύρος των ιδεών του κ. Τσίπρα.

 

Συνέχεια στην πηγή…

H Toyota λέει «όχι» στο ντίζελ

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

To C-HR είναι το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, με το οποίο η Toyota φιλοδοξεί να πάρει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των crossovers. Για την κίνησή του φροντίζουν ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων και ένα υβριδικό σύνολο, παρόμοιο με του Prius, με χωρητικότητα 1.800 κ.εκ. (δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου). Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Γιατί η Toyota, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, λανσάρει το C-HR χωρίς ντίζελ μοτέρ; Πώς θα χτυπήσεις την πρωτοκαθεδρία του Qashqai, που οι best seller εκδόσεις του εξοπλίζονται με ντίζελ μηχανικά σύνολα;

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το 2017 Renault Mégane στην χώρα μας

Μετάβαση στην πηγή...

 

Η τέταρτη 'γενιά' του Mégane άρχισε να διατίθεται στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ξανά τη θέση του στην έντονα ανταγωνιστική κατηγορία μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Οι τιμές πώλησής του ξεκινούν από τα 17.150 ευρώ για την έκδοση με τον 1.2 Energy TCe των 100 PS (σημ.: βενζινοκινητήρας) και από τα 18.890 ευρώ γι' αυτή με τον 1.5 Energy dCi των 90 PS (σημ.: πετρελαιοκινητήρας).

Η αλλαγή στην αισθητική του μοντέλου συνοδεύεται τόσο από την ποιοτική αναβάθμισή του -συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα- όσο και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ώστε να είναι επίκαιρο σε κάθε τομεά.

 

Συνέχεια στην πηγή…..

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

To πιο πολυτελές Volvo S90

........ όλο το άρθρο στην πηγή....

 

Πρόκειται για την πιο luxury εκδοχή του S90 και παράλληλα, την πιο πολυτελή στην ιστορία της Volvo, η οποία διαθέτει στο εσωτερικό της την περίφημη Lounge Console στη θέση του καθίσματος του συνοδηγού, που μεγιστοποιεί την άνεση για τον πίσω δεξιά επιβάτη. Πιο συγκεκριμένα, το Lounge Console διαθέτει έναν ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων (π.χ. παπούτσια), ένα μεγάλο υποπόδιο, καθώς και ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη, ενώ υπάρχει ακόμη και ψυγειάκι, με χειροποίητα κρυστάλλινα ποτήρια της Σουηδικής Orrefors.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα

Σύνδεση στην πηγή...

 

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται από το πρωί του Σαββάτου η Πάτρα και η πρώτη ημέρα της μεγάλης γιορτής της πόλης, θα ολοκληρωθεί με την επίσημη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

Πρώτος βγήκε το πρωί στους δρόμους ο τελάλης με το άρμα του, αναγγέλλοντας, υπό τους ήχους μουσικής, την έναρξη του καρναβαλιού.

Στη συνέχεια εκίνησε από το Ρωμαϊκό Ωδείο πομπή καρναβαλιστών στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», καθώς και της γνωμοδοτικής επιτροπής. Νωρίς το μεσημέρι η καρναβαλική πομπή έφθασε στο δημαρχείο, όπου εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

«Οπισθεν» σε μονιμοποίηση συμβασιούχων

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οπισθοχωρεί διά... των διευκρινίσεων η κυβέρνηση στο θέμα της μονιμοποίησης των περίπου 10.000 συμβασιούχων που εργάζονται στους δήμους σε τομείς όπως η καθαριότητα. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξή του σε ιστότοπο προανήγγειλε σαφώς ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων θα μονιμοποιηθεί διά νομοθετικής ρύθμισης μέσω «κλειστού» επί της ουσίας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Διοικητικής

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®