Αυτές είναι οι 25 διατάξεις που μπορούν να οδηγήσουν τις γυναίκες σε «πρόωρη» σύνταξη

Σύνδεση στην πηγή...


Εισιτήριο για έξοδο των γυναικών στη σύνταξη αποτελούν 25 ασφαλιστικές διατάξεις που ισχύουν στον δημόσιο τομέα, στα ειδικά Ταμεία και το ΙΚΑ.


Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης σε ασφαλισμένες, με το όριο ηλικίας να συνδέεται άμεσα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το 'Εθνος'.

Αναλυτικά οι '14+11' διατάξεις:


1 Γυναίκες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2010. Εφόσον μέχρι 18 Αυγούστου 2015 είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος δικαιούνται μειωμένη σύνταξη, ενώ αν είχαν κλείσει το 60ό έτος πλήρη σύνταξη. Αν πιάνουν φέτος τα 55 αποχωρούν σε ηλικία 59 ετών και 6 μηνών με μειωμένη σύνταξη. Σε περίπτωση που συμπληρώνουν εντός του 2017 το 60ό έτος, το νέο όριο ηλικίας είναι το 62ο έτος και 8 μήνες.


2 Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη το 2011. Αν είχαν πιάσει το 56ο έτος στις 18 Αυγούστου 2015 δικαιούνται μειωμένη σύνταξη, ενώ εφόσον είχαν συμπληρώσει το 61ο έτος δικαιούνται πλήρη σύνταξη. Εφόσον συμπληρώνουν τα συγκεκριμένα όρια φέτος θα βγουν σε ηλικία 60 ετών και 2 ετών με μειωμένη ή 63 ετών και 3 μηνών με πλήρη.


3 Γυναίκες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2012. Διασώζονται αν είχαν πιάσει το 58ο έτος μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015 (μειωμένη σύνταξη) ή το 61ο έτος (πλήρης σύνταξη). Εφόσον γίνονται φέτος 58 ετών θα μπορούν να φύγουν με μειωμένη σύνταξη στα 61 και 5 μήνες. Σε περίπτωση που κλείνουν φέτος το 63ο έτος, το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι το 64ο και 6 μήνες.


4 Γυναίκες στο Δημόσιο με 35ετία έως το τέλος του 2010. Αν έπιασαν το 58ο έτος μέχρι 18 Αυγούστου 2015 αποχωρούν όποτε θέλουν. Αν γίνονται φέτος 58 μπορούν να φύγουν με πλήρη σύνταξη στην ηλικία των 59 ετών και 6 μηνών.

Συνέχεια στην πηγή…

Η ζήτηση για ντίζελ μειώνεται συνεχώς

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Automotive News, η ζήτηση για diesel μοντέλα θα πέσει κατά 30% στο προσεχές διάστημα, ενώ το ενδιαφέρον των κατασκευαστών μετατοπίζεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Οι αναλύσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προβλέπουν σταδιακή μείωση στη ζήτηση για ντίζελ οχήματα, η οποία σύμφωνα με την Automotive News θα φτάσει το 30% έως το 2020. Ειδικότερα, στο δημοσίευμα γίνονται λόγος για «εξαφάνιση» των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις της Ευρώπης θα έχουν εχθρική στάση απέναντί τους.

 

Εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα περιμένουμε και το Φθινόπωρο, όπου η ΕΕ θα ανακοινώσει τα νέα όρια στις εκπομπές ρύπων, με βάση πραγματικές μετρήσεις στο δρόμο και όχι σε εργαστήριο. Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η εξέλιξη θα επιφέρει αρκετές αλλαγές στην αυτοκίνηση, καθώς πολλοί κατασκευαστές δεν θα μπορέσουν να πιάσουν τα νέα όρια.

 

Όπως είναι φυσικό τα παραπάνω δεδομένα φέρνουν στο προσκήνιο ξανά τους νέους βενζινοκινητήρες (η εξέλιξη τους είναι πολύ πιο προσιτή) και πιέζουν τους κατασκευαστές να κάνουν μεγαλύτερα άλματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Υπό εξέλιξη το plug-in υβριδικό 3008

Περισσότερα στην πηγή...


Μια πιο καυτή έκδοση του νέου 3008 έχει πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι της Peugeot αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισαν οι Γάλλοι να προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί από γαλλικής πλευράς για το πώς πρέπει να γίνει η προσέγγιση μιας νέας, πιο καυτής, έκδοσης. Άλλοι μιλούν για την απλή τοποθέτηση ενός λογότυπου GTI κι άλλοι, όπως ο Laurent Blanchet, Διευθυντής Προϊόντων της Peugeot, για ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) με έξτρα προσθήκη των γραμμάτων GT.

'Το υβριδικό είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά το λογότυπο GTI ταιριάζει περισσότερο σε μικρά hatchback αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή ένα 3008 GTI είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει. Αντ' αυτού θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το λογότυπο GT. To PHEV που ετοιμάζουμε θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1.6 THP που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 300 περίπου ίππους. Θα διαθέτει και τετρακίνηση ενώ θα καλύπτει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα'.

Ο Blanchet δεν απέφυγε να επισημαίνει ότι αυτή η έκδοση απέχει από το σήμερα δύο περίπου χρόνια: 'Το 3008 με αυτήν την τεχνολογία θα είναι έτοιμο το 2019 κι ύστερα θα εξελίξουμε ένα PHEV για όλη τη γκάμα μας'.

Η αυτονομία στην οδήγηση αργεί πολύ

Σύνδεση στην πηγή...


Η Mercedes-Benz μας προσγειώνει στην πραγματικότητα και ρίχνει το μπαλάκι στην Tesla

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

Επειδή όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται τελευταία σ' ένα παιχνίδι εντυπωσιακού σχετικά με τα αυτοκινούμενα οχήματα και τους άθλους που σημειώνουν καθημερινά στα εργαστήρια και τους δρόμους, η Μercedes-Benz αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Υποστηρίζει, λοιπόν, πως τα πλήρως αυτόνομα οχήματα θα γίνουν πραγματικότητα σε δέκα χρόνια τουλάχιστον.


Ο Επικεφαλής Ταυτοποίησης Δοκιμών της γερμανικής μάρκας, Jochen Haab, αποκάλυψε ότι επί του παρόντος τα συστήματα της αυτόνομης οδήγησης έχουν 'βαλτώσει' μεταξύ του επιπέδου 2 και 3 και απέχουν πολύ από το επίπεδο 5 που είναι η κορυφή.


'Για να υπάρχει αυτό το επίπεδο αυτοματοποίησης που κάθεσαι στο αυτοκίνητο στο σημείο Χ και του λες να πάει στο σημείο Ψ –μπορεί και να το έχεις προγραμματίσει νωρίτερα- τη στιγμή που εσύ γράφεις στο laptop σου κι αυτό να σου πει σε λίγη ώρα 'εντάξει μπορείς να κατέβεις', απέχει δέκα χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα' λέει ο Haab. Και συμπληρώνει: 'Αργεί ακόμα η ώρα που θα τοποθετηθούν τα συστήματα του επιπέδου 5 σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Tesla που ήδη τα έχει εγκαταστήσει και κάνει τις επίσημες δοκιμές της'.


Τώρα δεν είμαστε σίγουροι αν ο Γερμανός δείχνει κατ' αυτόν τον τρόπο το θαυμασμό του για την Tesla ή της πετά το γάντι να παρουσιάσει τα επιτεύγματά της. Είναι γνωστό πως οι Γερμανοί κατηγορούν χρόνια τώρα την αμερικανική εταιρία για παραπλανητικό marketing και κούφια λόγια. Ο Haab μάλιστα, δεν διστάζει να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: 'Είμαστε της άποψης 'ή το καλύτερο ή τίποτα' και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη'.

 

Συνέχεια στη πηγή…

Αpple και Bosch μαζί για την αυτόνομη οδήγηση

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.Αν και η Apple τηρεί σιγή ιχθύος, οι προσπάθειές της για την εξέλιξη ενός αυτόνομου οχήματος συνεχίζονται.

 

Μπορεί τα πλάνα της Apple για ένα αυτόνομο όχημα να μην είναι τόσο φιλόδοξα, όπως ήταν παλιά, όμως η αμερικανική εταιρία δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές της.

 

Κι ενώ η διοίκησή της τηρεί σιγή ιχθύος, όπως πάντα, πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως γι' αυτό το σκοπό συνεργάζεται πλέον και με την Bosch και πιο συγκεκριμένα με το Γραφείο της Bosch στο Reutlingen της Γερμανίας. Στις εγκαταστάσεις αυτές στεγάζονται τα τμήματα ηλεκτρονικών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένας εκπρόσωπος της Bosch επιβεβαίωσε την είδηση.

 

Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την έκταση της συνεργασίας, οι ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση της αυτονομίας στην οδήγηση καθώς το εν λόγω τμήμα της Bosch αναπτύσσει ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου και ένα πλήθος από αισθητήρες που τοποθετούνται σε οχήματα.

Το ερωτευμένο ζευγάρι που ταξιδεύει και βγάζει χιλιάδες ευρώ με κάθε φωτό [photos]

Περισσότερες φωτογραφίες και άλλα.... στην πηγή...


Εξωτικές Φωτογραφίες και Θέσεις στο Χώρο.

Ντίσελντορφ: Ελληνικό Φεστιβάλ με... έναν τόνο τζατζίκι

Σύνδεση στην πηγή...


140.000 Έλληνες ζουν στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στην Ευρώπη, ενώ στο Ντίσελντορφ ο αριθμός τους έχει φθάσει τις 14.000.

 

Η έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή στάθηκε η αφορμή για τον Έλληνα πρόξενο, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, να στήσει το πρώτο ελληνικό Φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης, μπροστά από το δημαρχείο και λίγα μέτρα από τις όχθες του Ρήνου. Παρόμοια φεστιβάλ, όπως το ιαπωνικό ή το γαλλικό, έχουν ήδη μακρόχρονη παρουσία στην πόλη.

 

«Ο στόχος είναι κατ' αρχήν να ξαναθυμηθούμε όλα αυτά που μας ενώνουν, γιατί τα τελευταία χρόνια η κάλυψη της Ελλάδας ήταν σε σχέση με την κρίση. Με αυτή τη γιορτή θυμίζουμε πως η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα. Έχουμε εδώ πολιτισμό, έχουμε ελληνικά προϊόντα, έχουμε φιλοξενία ελληνική, όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και φέρνουν τους ανθρώπους κοντά» είπε στην Deutsche Welle ο κ. Δελαβέκουρας.

 

Και η αλήθεια είναι πως το τετραήμερο φεστιβάλ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας σύμμαχο έναν ήλιο λαμπερό και θερμοκρασίες που θύμιζαν Ελλάδα. Παραγωγοί από τις τέσσερις περιφέρειες της χώρας που συμμετείχαν φέτος, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, και ιδιωτικές επιχειρήσεις παρουσίασαν ανάμεσα σε άλλα, ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, σταφίδες αλλά και τυποποιημένα προϊόντα όπως σάλτσες και τυριά.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η ρετρό πτυχή του Citroen Jumpy

Σύνδεση στην πηγή...Το Type H της Citroen γίνεται 70 ετών και στη θρυλική του επέτειο οι σχεδιαστές Fabrizio Caselani και David Obendorfer έφτιαξαν ένα νέο και εντυπωσιακό παρακαλώ bodykit, το οποίο μετατρέπει το σημερινό Citroen Jumpy σε θρυλικό απόγονο με το «λοχιόσημο» στη μάσκα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Έχουμε την εντύπωση πως δεν θα είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα παραγγείλουν μεμιάς το σημερινό Jumpy με την ρετρό αμφίεση. Και αυτό γιατί το αποτέλεσμα είναι κυριολεκτικά μοναδικό, όπως να το δει κανείς…

Σε ότι αφορά στο kit τώρα, αυτό περιλαμβάνει με μαεστρία όλα εκείνα τα αναγνωριστικά ρετρό στοιχεία του θρυλικού Type H. Να σημειωθεί εδώ, πως ο επετειακός χαρακτήρας θα συνοδευτεί και από περιορισμένη παραγωγή, αφού θα προσφέρεται σε μόλις 70 συλλεκτικά κομμάτια. Η συναρμολόγηση θα πραγματοποιείται στην Ιταλία χειρωνακτικά, ενώ οι δύο διαθέσιμοι κινητήρες θα παράγουν ισχύ 110 και 160 ίππους αντίστοιχα.

 

Συνέχεια και Video, στην πηγή