«Μέτωπο» υπέρ της δραχμής αποφάσισε η Λαϊκή Ενότητα

Σύνδεση στην πηγή...


Την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, ενέκρινε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, κατά την συνεδρίασή της την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου και θα δοθεί αύριο στην δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΛΑΕ «επιδιώκει να εκφράσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ και να του προσδώσει ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο με την ακύρωση της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους».

Στην εισήγησή του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημείωσε ότι «ένας διαφορετικός κόσμος αναδύεται εντός του 2017 στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο οποίος θέτει σε δοκιμασία την ύπαρξη της Ευρωζώνης και πιθανότατα της ΕΕ και βάζει σε κρίση την λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" των αγορών. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βάρβαρος και καταστροφικός αν η πραγματική Αριστερά δεν μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και τη διαμόρφωσή του».

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η Ραχήλ Μακρή ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα

Σύνδεση με την πηγή.


Νέο πολιτικό φορέα ετοιμάζει η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, υποστηρίζοντας ότι θα 'είναι διαφορετικός από τα παλαιοκομματικά σχήματα που έχουμε συνηθίσει' και θα 'έχει τα χαρακτηριστικά που έχω εγώ ως πολιτικός και ως άνθρωπος'.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Alpha 98.9', η κα Μακρή υποστήιξε ότι δεν βάζει 'πολιτικές ταμπέλες ή ιδεολογικούς φραγμούς πάνω από την πολιτική και η πολιτική η οποία θα πρέπει να ασκείται είναι για τον άνθρωπο, για τον πολίτη και όχι για τον αν είναι αριστερός η δεξιός'.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι επιλέγει 'μια συλλογική πορεία, έτσι όπως την έχω οραματιστεί, γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενωθεί για την καταστροφή της χώρας και πλέον οι ίδιοι επικαλούνται διχαστικά διλήμματα περί υποτιθέμενων αριστερών και δεξιών για το λαό, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε ιδεολογικό, όπως αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι 'δεν μπορούμε εμείς όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, συσκεπτόμενοι Έλληνες σκεπτόμενοι πολίτες να βαδίζουμε από δω και από κει μόνοι μας ο καθένας' για να συμπληρώσει ότι εκείνη έχει 'ίσως μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία από τους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία'.

Τρία καρυκεύματα που καταπολεμούν ασθένειες

Σύνδεση στην πηγή...Σκόνη τσίλι  Η  καψαϊκίνη  που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση  φλεγμονών  που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Για να αξιοποιήσετε τη δράση και την καυτερή γεύση του τσίλι, πασπαλίστε μικρή ποσότητα πάνω σε ψητή πατάτα, στο κρέας ή ακόμη και σε ποπ κορν.

 

Περισσότερα στην πηγή…

Μάθε πώς να διατηρείς σωστά τα φάρμακα του σπιτιού

Σύνδεση στην πηγή...


Ποιο είναι το καλύτερο σημείο να βάζω τα φάρμακα;

 

Η ζέστη, ο αέρας, το φως και η υγρασία μπορεί να αλλοιώσουν τα φάρμακα. Απόφυγε, επομένως, το πιο διαδεδομένο μέρος για τη φύλαξή τους, το ντουλαπάκι του μπάνιου.Η ζέστη και η υγρασία από τo ντους είναι υψηλότερες από κάθε άλλο σημείο του σπιτιού και μπορεί να επηρεάσει τη δραστικότητά τους πριν από την ημερομηνία λήξης τους. Για τον ίδιο λόγο απόφυγε και την κουζίνα. Προτίμησε ένα δροσερό, ξηρό σημείο, όπως η συρταριέρα στο δωμάτιό σου ή ένα κουτί αποθήκευσης στην ντουλάπα.

Σε ποια θερμοκρασία διατηρούνται;

 

Αυτό αναγράφεται με σαφήνεια στο χαρτί με τις οδηγίες χρήσης και τη σύσταση του φαρμάκου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να ξεπερνά τους 25°C: Αν αυτό συμβεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα (μία-δύο μέρες), δεν πειράζει.Όμως, για περισσότερο, η διάρκεια του φαρμάκου θα μειωθεί σημαντικά. Τα φάρμακα που επηρεάζονται πιο πολύ είναι αυτά για το θυρεοειδή, τα αντισυλληπτικά και γενικά όσα έχουν ορμόνες. Υψηλό κίνδυνο αλλοίωσης έχουν και τα τεστ (εγκυμοσύνης, ωορρηξίας, γλυκόζης).

Συνέχεια στην πηγή….

Τα σημάδια ότι έχεις υψηλή πίεση

Σύνδεση στην πηγή...«Βουβός δολοφόνος» αποκαλείται από τους ειδικούς η υψηλή πίεση. Κι αυτό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, η υπέρταση είναι ασυμπτωματική, με αποτέλεσμα όσοι πάσχουν από αυτή να το αγνοούν ή να υποτιμούν το πρόβλημά.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για μία πάθηση που δεν σας «προειδοποιεί»; Μπορείτε, κατ' αρχάς, να μετράτε συχνά την πίεσή σας, στο σπίτι ή στο φαρμακείο, εφόσον δεν έχετε πιεσόμετρο.

Πως θα μετρήσετε σωστά την πίεσή σας

Όπως αναφέρει ο λέκτορας Καρδιολογίας, κ. Τσιούφης στο iatronet.gr, «για να μετρήσετε σωστά την πίεσή σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε την περιχειρίδα (αεροθάλαμο) του πιεσόμετρου στον αριστερό ή στο δεξιό βραχίονα, περίπου στο ύψος της καρδιάς, λίγο πιο πάνω από τον αγκώνα, και το ακουστικό πάνω από την αρτηρία που βρίσκεται στη εσωτερική πλευρά της άρθρωσης του χεριού.

Συνέχεια στην πηγή…

Υγιή δόντια χωρίς σφραγίσματα, εξαγωγές και απονευρώσεις;

Σύνδεση στην πηγή...


Μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports στις 9 Ιανουαρίου, δείχνει ότι τα δόντια μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα δικά τους βλαστοκύτταρα, βάζοντας  τέλος στα συμβατικά σφραγίσματα  . Αν και η έρευνα οδοντιατρικής βρίσκεταιακόμα στο στάδιο των δοκιμών, το φάρμακο «Tideglusib» φαίνεται να διεγείρειτα δόντια με τρόπο τέτοιο που να διορθώνει ο ίδιος ο οργανισμός την βλάβη. Τα δόντια έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επούλωση μέσω των βλαστοκυττάρων τους, αλλά η χρήση του φαρμάκου φαίνεται να τις αυξάνει, εξηγεί ο βασικός ερευνητής και καθηγητής κρανιοπροσωπικής βιολογίας του King' College στο Λονδίνο, Paul Sharpe.

Η εξέλιξη αυτή, υπογράμμισε ο Sharpe, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής στην αναγεννετική οδοντιατρική, όπου οι νέες θεραπείες βασίζονται στην βιολογία και τηνφυσιολογία των δοντιών. Σε αυτό συμφωνεί και ο Dr. Ronald Burakoff, της οδοντιατρικής του North Shore University Hospital και Long Island Jewish Medical Center, εξαίροντας την προσέγγιση του Sharpe και συμπληρώνοντας ότι οι μέθοδοι αποτελούν κομμάτι του νέου πεδίου της  αναγεννητικής ενδοδοντικής  . Όπως εξηγεί ο Burakoff, τα βλαστοκύτταρα μπορούν να δράσουν ως  εξειδικευμένα κύτταρα  . Το μαλακό εσωτερικό του δοντιού περιέχει αιμοφόρα αγγεία και νεύρα, τα οποία είναι ευπαθή. Μέχρι τώρα, ο  τροχός, η απονεύρωση και οι εξαγωγές  ήταν οι κύριες μέθοδοι για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές στα  δόντια  , αλλά η νέα προσέγγιση του Sharpe, συνεχίζει ο Burakoff, μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά.

Συνέχεια στην πηγή….

Αποζημιώσεις για τις καταστροφές ζητούν οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας

Σύνδεση με την πηγή.Την ανάγκη αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία επισημαίνει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

 Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, αποτέλεσμα της πρόσφατης θεομηνίας ήταν «να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής». Υπήρξαν επίσης «αρκετά προβλήματα σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με το νερό καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του λόγω της έντονης χιονόπτωσης».

 Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν πως «κρίνεται επιτακτική» η αποζημίωσή τους «για απώλεια παραγωγής μέσω προγραμμάτων για έντονα καιρικά φαινόμενα -όπως είχαν δοθεί και στο παρελθόν- καθώς επίσης και η άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων, των οποίων τα ζώα απεβίωσαν από τη θεομηνία, μέσω του ΕΛΓΑ».

Γι' αυτό θέλει ο Ερντογάν κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο

Σύνδεση με την πηγή.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους υπερεθνικιστές στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο αναπληρωτής συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Χισάρ Οζόι μιλώντας στο Sputnik.

'Τα θέματα της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι όλα ζητήματα στα οποία είναι έντονο το εθνικιστικό συναίσθημα. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία μεταρρύθμισης του συντάγματός της και εγκαθίδρυσης του προεδρικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος Ερντογάν χρειάζεται την υποστήριξη των Τούρκων υπερεθνικιστών, που επικρίνουν τους πιθανούς συμβιβασμούς της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό', εξήγησε ο Οζόι.

Την Παρασκευή ο Ερντογάν δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες θα παραμείνουν επ' αόριστον στην Κύπρο και ότι δεν υπάρχει συζήτηση για την απομάκρυνσή τους.

Την ίδια ημέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επισημάνει ότι η Άγκυρα είναι αντίθετη στον εγγυητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, καθώς το μπλοκ έχει αποδειχθεί ανίκανο να διασφαλίσει την ασφάλεια στο νησί και τη συμμόρφωση σε μια συμφωνία επανένωσης.

'Είναι πιθανό η τουρκική πλευρά να προσπαθήσει να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να μην πάρει ξεκάθαρη θέση μέχρι γίνει το δημοψήφισμα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ενδέχεται να χάσει την υποστήριξη των υπερεθνικιστών', εξήγησε ο Οζόι.

Oδηγός προφύλαξης από τη γρίπη που σαρώνει...

Σύνδεση στην πηγή....Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εποχική έξαρση της γρίπης, που ειδικά φέτος ταλαιπωρεί κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Ηδη την πρώτη εβδομάδα του έτους, το 12% των επισκέψεων σε γιατρό ήταν από ασθενείς με συμπτώματα γρίπης. Το ίδιο διάστημα, 6,5% των ατόμων άνω των 65 ετών που επισκέφθηκαν γιατρό ήταν λόγω συμπτωμάτων γρίπης, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα το αντίστοιχο ποσοστό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν μόλις 3%. Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας συστήνει μέσω της «Κ» στα ηλικιωμένα άτομα, ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί έναντι της γρίπης ή όχι, να αναζητήσουν αμέσως ιατρική συμβολή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων γρίπης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «η γρίπη είναι απρόβλεπτη και πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή».

1. Σε τι φάση είναι σήμερα η δραστηριότητα της γρίπης;

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική φάση. Εκτιμάται ότι το 12% των επισκέψεων σε γιατρό, την πρώτη εβδομάδα του 2017, αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης, έναντι 9,5% που ήταν την τελευταία εβδομάδα του 2016. Από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό είχαν προσβληθεί από γρίπη. Αλλωστε, το 53% όσων περιστατικών γριπώδους συνδρομής ελέγχονται εργαστηριακά επιβεβαιώνεται ότι είναι γρίπη. Εως τις 8 Ιανουαρίου 2017, 39 ασθενείς είχαν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, εκ των οποίων μόνο το 15% είχε εμβολιαστεί. Από τον Νοέμβριο 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017 είχαν καταγραφεί οκτώ θάνατοι ασθενών με γρίπη.

Συνέχεια στην πηγή…

Ένα στα τέσσερα Wi-Fi hotspots περιμένει να παραβιαστεί

Σύνδεση στην πηγή...Βασιζόμενοι σε ανάλυση πληροφοριών από περισσότερα από 31 εκατομμύρια Wi-Fi hotspots παγκοσμίως, οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ότι ένα στα τέσσερα (28%) δεν προστατεύεται και ενέχει άμεσο κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η κίνηση που μεταφέρεται και μεταδίδεται μέσω αυτών των δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων, τυχόν κωδικών πρόσβασης ή εγγράφων μεταξύ πολλών άλλων, εύκολα μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν από επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, το 25% των Wi-Fi δικτύων παγκοσμίως δεν έχουν καμία κρυπτογράφηση ή προστασία με κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε είδους. Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω αυτών των δικτύων είναι εντελώς ευάλωτες σε εξωτερικές επιθέσεις, καθώς μπορούν να διαβαστούν από τρίτους. Επίσης, ένα 3% των Wi-Fi hotspots χρησιμοποιεί το WEP (Wired Equivalent Privacy) για την κρυπτογράφηση δεδομένων. Αυτό το αναξιόπιστο πρωτόκολλο μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας ευρέως διαδεδομένα εργαλεία, διαθέσιμα ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Συνέχεια στην πηγή…

Όλη η αλήθεια για την τελευταία νύχτα του Παντελή Παντελίδη πριν το μοιραίο τροχαίο

Σύνδεση στην πηγή....Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί άπειρα πράγματα γύρω τόσο από το τροχαίο όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αλλά και όσον αφορά την τελευταία νύχτα του αγαπημένου τραγουδιστή και το τι είχε συμβεί στο νυχτερινό κέντρο Teatro όπου ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα του με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Με το κείμενό του στην ιστοσελίδα του newspistol, 'Η τελευταία βραδιά του Παντελίδη στο Teatro στις 18/2/2016. Αλήθειες που πρέπει να ακουστούν!', ο στενός συνεργάτης αλλά και φίλος του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης γράφει για τη μοιραία νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου βάσει στοιχείων και δημοσιογραφικής έρευνας :

'Έχω βγει πολλές φορές αυτούς τους έντεκα μήνες και έχω αναπαράγει θέματα συναδέλφων που κατηγορούν την Μίνα, την Φρόσω αλλά και έρευνες σχετικά με την υπόθεση Παντελίδη που ακόμη και σήμερα απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης και πουλάει απίστευτα.

 

Συνέχεια στη πηγή ….

Το one and only gadget που θα χρειαστείς μέσα στο 2017

Σύνδεση στην πηγή...


To Xbox One διάγει τις καλύτερες μέρες του στον πλανήτη των videogames κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κυκλοφορία του αναβαθμισμένου Xbox One S τον Αύγουστο, έδωσε την απαραίτητη ώθηση, με την κοινότητα των gamers να εκτιμά και να εμπιστεύεται τη νέα κονσόλα της Microsoft. Οι αριθμοί, που λένε πάντα την αλήθεια, αναφέρουν την κατάκτηση της πρωτιάς τους τελευταίους μήνες σε αγορές όπως αυτές των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία.

Σαφώς βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα είναι η πορεία του Xbox One και στη δύσκολη αγορά της Ελλάδας, καταγράφοντας τα υψηλότερα μερίδια από την πρώτη μέρα λανσαρίσματος έως σήμερα. Είπαμε, η τύχη δεν έχει βάλει το χεράκι της εδώ ή, εναλλακτικά, ευνοεί τους δυνατούς. Και το Xbox One S είναι μια ισχυρή κονσόλα.

S stands for Super?

Για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, οι άντρες τουλάχιστον, η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο και το Xbox One S ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Κομψό, ντελικάτο, 40% μικρότερο από το original Xbox One, με ενσωματωμένο τροφοδοτικό εντός της κονσόλας γιατί σε κανέναν δεν αρέσουν τα «τούβλα» στο σαλόνι του.

 

Περισσότερα …

Νέοι κανόνες της Κομισιόν για εφαρμογές

Σύνδεση με την πηγή.ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Διαδικτυακές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το iMessage και το Gmail, θα αντιμετωπίσουν νέους, αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τον εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης των χρηστών τους, σύμφωνα με πρόταση που κατατέθηκε χθες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι παραπάνω κολοσσοί του Διαδικτύου θα πρέπει εφεξής να εγγυώνται τον απόρρητο χαρακτήρα των συνομιλιών χρηστών και να ζητούν την άδειά τους, προτού καταγράφουν τις κινήσεις και την ιντερνετική τους συμπεριφορά, ώστε να τους προωθούν «στοχευμένες» διαφημίσεις.

Η πρόταση της Κομισιόν θα εφαρμόσει στα δίκτυα αυτά ορισμένους κανόνες που ισχύουν σήμερα για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Οι χθεσινές προτάσεις θα επιτρέπουν στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αξιοποιούν δεδομένα χρηστών, όπως τη διάρκεια και τον προορισμό των κλήσεών τους, ως μέθοδο ενίσχυσης των κερδών μέσω διαφημίσεων, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται. Εκπρόσωποι τηλεπικοινωνιακών εταιρειών εξέφρασαν, όμως, χθες αντιρρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι νέοι κανόνες θέτουν περισσότερες απαγορεύσεις σε αυτές παρά στις εταιρείες του Διαδικτύου.

«Αντιθέτως από άλλες εταιρείες, οι τηλεπικοινωνιακές δεν θα μπορούν να προσφέρουν νέες επιλογές στους καταναλωτές μέσω ανάλυσης δεδομένων», είπε χθες η Λίζε Φιρ, γενική διευθύντρια της ETNO, του ευρωπαϊκού λόμπι τηλεπικοινωνιών. Η αναμόρφωση του λεγόμενου «νόμου ηλεκτρονικού απορρήτου» θα απαιτεί επίσης από εφαρμογές περιήγησης του Διαδικτύου (browsers) να ερωτούν τους χρήστες εάν επιτρέπουν την τοποθέτηση ειδικού λογισμικού απομνημόνευσης προτιμήσεων (cookies). Προηγούμενη εκδοχή του νόμου υποχρέωνε τους browsers να είναι εκ προοιμίου ρυθμισμένοι, έτσι ώστε να απορρίπτουν τα cookies.

Τεχνητή νοημοσύνη σε ρόλο ιστορικού: Μελέτη εφημερίδων 150 ετών

Σύνδεση στην πηγή...


Ειδήσεις από περισσότερες από 100 βρετανικές τοπικές εφημερίδες, μιας περιόδου 150 ετών, διάβασε τεχνητή νοημοσύνη στο πλαίσιο προγράμματος επιστημόνων του University of Bristol και άλλων ερευνητών, περιλαμβανομένου ενός ιστορικού.

 Οι τάσεις και τα μοτίβα που εντοπίστηκαν μέσω της αυτόματης ανάλυσης 35 εκατομμυρίων άρθρων αφορούσαν από μεγάλης σημασίας γεγονότα μέχρι τις λεπτές μεταβολές σε θέματα όπως οι διακρίσεις όσον αφορά στα φύλα με το πέρασμα των δεκαετιών. Επίσης, στο πλαίσιο της μελέτης διερευνήθηκαν θέματα όπως η αποδοχή νέων τεχνολογιών, ακόμη και πολιτικών ιδεών.

 Η ομάδα των ακαδημαϊκών, υπό τον Νέλο Κριστιανίνι, συνεργάστηκε στενά με την εταιρεία findmypast, που ψηφιοποιεί ιστορικές εφημερίδες από την British Library, στο πλαίσιο του προγράμματος British Newspaper Archive. Κύριος σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν μεγάλες ιστορικές και πολιτισμικές αλλαγές θα μπορούσαν να εντοπιστούν από τα στατιστικά «ίχνη» που βρίσκονται στο συλλογικό υλικό των τοπικών εφημερίδων- πχ πόσες αναφορές υπάρχουν σε γυναίκες, πότε ο ηλεκτρισμός άρχισε να έχει περισσότερες αναφορές από τις ατμομηχανές κ.α.

 Οι ερευνητές – η δουλειά των οποίων εντάσσεται στο πρόγραμμα ThinkBIG του πανεπιστημίου- συνέλεξαν έναν πολύ μεγάλο όγκο τοπικών εφημερίδων της Μ. Βρετανίας, περιλαμβανομένων γεωγραφικών και χρονικών δεδομένων που δεν είναι διαθέσιμα σε άλλες πηγές, όπως βιβλία. Πάνω από 35 εκατομμύρια άρθρα και 28,6 δισεκατομμύρια λέξεις, από τις συλλογές εφημερίδων της British Library, που αντιπροσωπεύουν το 14% όλων των βρετανικών τοπικών μέσων από το 1800 ως το 1950, χρησιμοποιήθηκαν για τη μελέτη.

 

Συνέχεια στην πηγή….

Υπερόπλο από 103 μικρο-drones

Σύνδεση με την πηγή.Ενα νέο υπερόπλο τίθεται στην υπηρεσία του αμερικανικού στρατού.

Πρόκειται για ένα σμήνος 103 μικροσκοπικών drones, το οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα με επιτυχία από το Πεντάγωνο.

Πετώντας με τη λογική του σμήνους τα μικρο-drones Perdix επικοινωνούν μεταξύ τους και έχουν την ικανότητα να μπερδεύουν τα αμυντικά συστήματα του εχθρού, να μπλοκάρουν τα σήματα ραντάρ και να παρακολουθούν τρομοκράτες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος.

Τα Perdix είναι αρκετά οικονομικά, έχουν μέγεθος μόλις 16 εκατοστά και είναι εξοπλισμένα με ραδιοπομπούς και κάμερες.

Μολονότι η βασική τους λειτουργία είναι η παρακολούθηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, μπορούν να μεταφέρουν και βόμβες.

Το 78% των ανθρώπων δηλώνει ότι θέλει να εγκαταλείψει τα social media

Σύνδεση στην πηγή...


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιθυμεί να εγκαταλείψει τα κοινωνικά δίκτυα, συχνά επειδή τα θεωρεί απλώς χάσιμο χρόνου.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι αποφασίζουν να παραμείνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram, κ.λπ. κυρίως επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις και την επαφή με φίλους.

Η διατήρηση της φιλικής επαφής αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα προς επίλυση, αλλά η Kaspersky Lab εργάζεται πάνω σε μια λύση ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να αποθηκεύσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις. Μια εφαρμογή με την ονομασία FFForget θα επιτρέπει στα άτομα να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας όλων των αναμνήσεων τους από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και να τις διατηρήσουν σε μια ασφαλή κρυπτογραφημένη αποθήκη μνήμης. Η εφαρμογή αναμένεται να δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να εγκαταλείψουν οποιοδήποτε δίκτυο, όποτε το επιθυμούν, χωρίς να χάσουν πολύτιμες για αυτούς πληροφορίες.

Προηγούμενη έρευνα έχει αναδείξει μια ισχυρή τάση μεταξύ των ερωτηθέντων ότι χρησιμοποιούν τις ψηφιακές συσκευές ως μια «εξωτερική βοήθεια» της μνήμης τους. Άλλες έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στο να μην ελέγξουν τις συνομιλίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή να τσεκάρουν τις ενημερώσεις της κατάστασής τους στα τηλέφωνά τους. Ωστόσο, η τελευταία αυτή έρευνα παρουσιάζει ότι οι χρήστες ασκούν έντονη αυτοκριτική για τη συγκεκριμένη δράση τους και έχουν επίγνωση της εμμονής τους – το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει πως σπαταλάει το χρόνο του στα κοινωνικά δίκτυα. Σχεδόν το 78% δήλωσε ότι έχει εξετάσει ήδη το ενδεχόμενο να αφήσει τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ανήκει.

 

Συνέχεια στην πηγή…