Ξεκινά η διαδικασία πώλησης του 5% του ΟΤΕ

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...


Της Μαρίας Μόσχου

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ προχώρησε χθες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το μεσημέρι η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνεται στα επίπεδα 4,352 δισ. (100%) δηλ. το 5% αποτιμάται στα 217,6 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telecom, κάτοχος σήμερα του 40% του ΟΤΕ, κατέχει (με βάση τη Συμφωνία Μετόχων) δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το 5% που παραχωρείται και έχει εκδηλώσει το, υπό προϋποθέσεις, ενδιαφέρον της για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στον ελληνικό Οργανισμό. Όπως έχουν κάνει σαφές οι Γερμανοί, αυτό θα συμβεί, μόνο εφόσον η συναλλαγή έχει οικονομικό νόημα και ενισχύει την αξία του ομίλου. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων για μια σειρά περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με αριθμό 260/18.11.2016 (ΦΕΚ 3723/B'/18.11.2016), το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ 24.507.520 μετοχές του ΟΤΕ, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου του, στο πλαίσιο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή και το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ υποχωρήσει στο 5% (σήμερα κατέχει απευθείας το 1% και εξασκεί τα δικαιώματα ψήφου για το 4% που κατέχει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), θα επέλθουν αλλαγές στη συμφωνία μετόχων του 2008. Το υπόλοιπο 50% των μετοχών βρίσκεται στα χέρια θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

 

Συνεχίζεται στην πηγή του Άρθρου…

Κίνδυνος «μπλακάουτ» στις εξαγωγές

Σύνδεση στην πηγή του Άρθρου


Από την έντυπη έκδοση 

  Του Σταμάτη Ζησίμου   zstam@naftemporiki.gr  

 Για κίνδυνο «Grexit των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών από το ευρωπαϊκό σύστημα διαπίστευσης», λόγω της μη «ανεξαρτητοποίησης» του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) έκαναν εκ νέου λόγο, με κοινή τους παρέμβαση η HellasCert η HellasLab και ο ΣΕΒ.

 Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, το οποίο αν δεν επιλυθεί έως τις 27 Απριλίου, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για «μπλακάουτ» στις εξαγωγές, καθώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες δεν θα φέρουν πιστοποιητικό διεθνούς αναγνώρισης. Χθες, πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διαβεβαίωναν ότι ήδη έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο για την απόσπαση του ΕΣΥΔ από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη διαβεβαίωση υπήρξε και στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

   Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»    

Οι 4 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για να μην πεινάς

Σύνδεση στην πηγή...Να τρώμε, να χορταίνουμε και ν' αδυνατίζουμε, θα μπορούσε να είναι ένα αντιπροσωπευτικό τσιτάτο ευτυχίας για τις περισσότερες από μας. Είναι εφικτό μόνο αν τρως υπερβολικά ΜΑΡΟΥΛΙ και σε μάλλον σε καμία άλλη περίπτωση. Ας πάμε λοιπόν σε μία πιο ρεαλιστική λύση. Να τρως υγιεινά και σωστά συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σου 4 τρόφιμα που σου δημιουργούν κορεσμό και άρα δεν θα πεινάς κάθε μισή ώρα. Στα καλά νέα, στη λίστα δεν θ' αναφέρουμε μήλα και πορτοκάλια, αλλά πιο ελκυστικές τροφές.


Αυγό

 

Γιατί είναι από τις πιο πλήρεις πρωτεΐνες που θα βρεις εκεί έξω, γιατί δημιουργεί ξαιρετική αίσθηση κορεσμού, γιατί μπορείς να τ' απολαύσεις με διάφορους τρόπους- κατά προτίμηση ομελέτα ή βραστό- γιατί είναι οικονομική τροφή και είναι πολύ δελεαστικά ακόμα κι αν τα συγκρίνεις με υδατάνθρακα (που είναι πάντα δελεαστικός).

Συνέχεια στην πηγή

Σταϊνμάγερ: Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις για να έρθει η ανάπτυξη

Όλο το Άρθρο στην πηγή....


Το μήνυμα της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή ιδέα βάλλεται και αμφισβητείται με το Brexit, θέλει να στείλει με την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα. Ο 61χρονος σοσιαλιστής πολιτικός υποστηρίζει με σθένος την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εκτιμά δε ότι η ενίσχυση της Ευρώπης αποτελεί την απάντηση στις αποστάσεις που θέλει να πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την παραδοσιακή διατλαντική συμμαχία. Αναφορικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Σταϊνμάγερ υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα μας τις μεταρρυθμίσεις, ώστε αυτές να φέρουν οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, αναγνωρίζοντας τις στερήσεις που έχουν υποστεί οι πολίτες έως σήμερα. Τέλος, αποδοκιμάζει ως «απαράδεκτη και αναξιοπρεπή» την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τονίζει όμως ότι «δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τις γέφυρες που μας συνδέουν».


― Κύριε πρόεδρε, αυτή είναι η τρίτη σας επίσκεψη στο εξωτερικό ως ομοσπονδιακός πρόεδρος. Γιατί επισκέπτεστε την Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή;

 

Απάντηση και συνέχεια στην πηγή…

10 πρωτότυπες ιδέες για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά

Σύνδεση στην πηγή...


Εάν φέτος το Πάσχα θέλετε να πρωτοτυπήσετε και να βάψετε τα αυγά σας και με άλλα χρώματα, εκτός από το κόκκινο, σας έχουμε ιδέες.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μπορούν να μεταμορφωθούν τα άσπρα αυγουλάκια με λίγο χρώμα και πολύ φαντασία. Οι προτάσεις σας, ενδεχομένως να μην σας φανούν όλες εύκολες, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ζωγραφίσετε τα αυγά με τον ίδιο τρόπο. Αυτοσχεδιάστε και δημιουργήστε τα δικά σας σχέδια.


1. Διαχρονικά αυγά με σχέδια από φύλλα

 

Συνέχεια με φωτογραφίες και άλλα…

Διατροφικός οδηγός για τη Μεγάλη Εβδομάδα-Τι να προσέχετε

Σύνδεση στην πηγή...


Για να περάσετε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς ανεπιθύμητες γαστρεντερικές διαταραχές αλλά και αλλαγές στο βάρος σας λόγω της νηστείας, θα πρέπει να φροντίσετε να μην κάνετε υπερβολές.

 

Στις ημέρες της νηστείας

 

• Κάντε 5 γεύματα την ημέρα δηλαδή 3 κυρίως (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) και 2 ενδιάμεσα γεύματα. Συνοδεύστε το μεσημεριανό και το δείπνο με σαλάτα. Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα. Καλές επιλογές για ενδιάμεσα γεύματα είναι τα φρούτα σε συνδυασμό με ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα του κορεσμού. .

• Προσέξτε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αμυλούχων τροφίμων. Επιλέξτε απλές φέτες ψωμιού και όχι μπαγκέτες, μετριάστε την κατανάλωση μακαρονιών και ρυζιού. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης από τα επεξεργασμένα γιατί οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη σταθεροποίηση της γλυκόζη στο αίμα.

• Καταναλώστε θαλασσινά, όπως χταπόδι, σουπιές, γαρίδες και οστρακοειδή. Τα θαλασσινά είναι καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας με χαμηλές θερμίδες. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χοληστερόλη των θαλασσινών επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.


Μεγάλο Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ύδρα: Αρχόντισσα με τα όλα της

Σύνδεση στην πηγή...


Θα πάτε για:

Την αρχιτεκτονική της. Τα σπίτια της, κύβοι τοποθετημένοι άψογα αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, όπως στους πίνακες του Υδραίου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Τα ανθισμένα μονοπάτια της, που θα γεμίσουν δύο μέρες (8-9 Απριλίου) με αθλητές για τον αγώνα Hydra's Trail (www.hydrastrail.gr). Τρέξτε μαζί τους ή διασχίστε τα οποιαδήποτε στιγμή της άνοιξης βρεθείτε εκεί. Ανεβείτε μέχρι τον Προφήτη Ηλία για πανοραμική θέα στον οικισμό, στις πλαγιές και στη θάλασσα.


Να γνωρίσετε τους μόνιμους κατοίκους της. Να ακούσετε ιστορίες για τις δυσκολίες και τις χαρές της καθημερινότητας σ' έναν πολύ όμορφο τόπο, χωρίς αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα οχήματα. Με τα γαϊδουράκια –μουλαράκια για την ακρίβεια– να σηκώνουν στις πλάτες τους όλο το νησί, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη γραφικότητα.


Να κάνετε ιστιοπλοΐα. Αγκυροβολήστε στο μικρό υπέροχο λιμάνι και βγείτε να συναντήσετε ιστιοπλόους που έρχονται από όλο τον κόσμο, με περίοδο αιχμής την άνοιξη. Οσοι ασχολείστε πιο σοβαρά με το άθλημα θα γνωρίζετε ήδη τους δύο μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διοργανώνονται στο νησί στη διάρκεια της χρονιάς (τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο). Αν, πάλι, θελήσετε να κάνετε νωρίς μια καλή πρώτη βουτιά για να ανακαλύψετε τον βυθό της Υδρας, ενημερωθείτε για το κέντρο καταδύσεων Hydra's Diving Center.


Τη ναυτοσύνη της. Η πλούσια ναυτική ιστορία του νησιού έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στα μεγάλα αρχοντικά των καπεταναίων της Επανάστασης, στα πλακόστρωτα δρομάκια, στο παλιό αρχοντικό που στεγάζει τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας (www.iamy.gr) με τη μόνιμη συλλογή του θα σας μυήσει στα ένδοξα κεφάλαια της ζωής του τόπου, ενώ η Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη με την αυθεντική επίπλωση και έργα τέχνης θα σας βάλει στο κλίμα της εποχής που η ναυτιλία βρισκόταν στην ακμή της.

Συνέχεια στην πηγή…

Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2017

Σύνδεση στην πηγή...


Η φετινή λίστα «The World's 50 Best Restaurants» του ομώνυμου site είναι πλέον γεγονός.

Για ακόμα μία χρονιά, οι βαθμολογίες ολοκληρώθηκαν, οι ψήφοι… έπεσαν από σεφ, κριτικούς και φαν της υψηλής γαστρονομίας και κάπως έτσι έχουμε τους παρακάτω νικητές. Πρώτο στη λίστα, το Eleven Madison Park των Daniel Humm και Will Guidara στη Νέα Υόρκη με το αστρονομικό ποσό για ένα πλήρες γεύμα εκεί να αγγίζει τα 1000 δολάρια.

Συνέχεια στην πηγή…

Facebook κατά του διαμοιρασμού προσωπικών φωτογραφιών

Σύνδεση στην πηγή...Μια σειρά από νέα εργαλεία, τα οποία θα βοηθούν χρήστες όταν προσωπικές τους φωτογραφίες διαμοιράζονται στο Facebook χωρίς την άδειά τους ανακοίνωσε το Facebook.

 

«Όταν αυτό το περιεχόμενο, το οποίο συχνά χαρακτηρίζεται "revenge porn", υποδεικνύεται σε εμάς, πλέον μπορούμε να αποτρέπουμε την κοινοποίησή του στο Facebook, το Messenger και το Instagram. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας για τη δημιουργία μας ασφαλούς κοινότητας, εντός και εκτός του Facebook», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Άντιγκον Ντέιβις, Head of Global Safety της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με μελέτη πάνω στα θύματα του συγκεκριμένου φαινομένου στις ΗΠΑ, το 93% αυτών αναφέρουν σημαντική συναισθηματική οδύνη, και το 82% σημαντικές δυσκολίες στα κοινωνικά, τα επαγγελματικά και άλλους τομείς της ζωής τους.

 

Τα εργαλεία αυτά λειτουργούν ως εξής: Εάν κάποιος χρήστης δει μια εικόνα στο Facebook που μοιάζει ως προσωπική εικόνα κάποιου/ας που έχει διαμοιραστεί χωρίς άδεια, μπορεί να το αναφέρει (report) μέσω σχετικού link- επιλογής. Στη συνέχεια, ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ομάδας Community Operations της εταιρείας εξετάζουν την εικόνα και την κατεβάζουν εάν είναι κατά παράβαση των Community Standards του κοινωνικού δικτύου. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, απενεργοποιούμε επίσης τον λογαριασμό, για διαμοιρασμό προσωπικών εικόνων χωρίς άδεια. Παρέχουμε επίσης μια διαδικασία έφεσης εάν κάποιος θεωρήσει πως μια εικόνα κατέβηκε από λάθος», σημειώνεται σχετικά.

 

Επίσης, χρησιμοποιούνται τεχνολογίες photo-matching για να αποτραπούν επιπλέον προσπάθειες διαμοιρασμού της φωτογραφίας στο Facebook, το Messenger και το Instagram. Εάν κάποιος προσπαθήσει να την κοινοποιήσει αφού έχει αναφερθεί και κατεβεί, ενημερώνεται πως παραβιάζει τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου, και ότι η προσπάθεια από πλευράς του για διαμοιρασμό της φωτογραφίας μπλοκαρίστηκε.

Συνέχεια στην πηγή…