Ανοσοθεραπεία & αλλεργίες: Πώς γίνεται & πόσος χρόνος χρειάζεται για να έχει αποτέλεσμα

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Περίπου το 15% των ανθρώπων υποφέρουν από διαγνωσμένη αλλεργική ρινίτιδα και το 30% αναφέρουν ότι ταλαιπωρούνται από σχετικά συμπτώματα, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής και του ύπνου τους, ακόμη και την απόδοση στη δουλειά και στο σχολείο.

 

Για πολλούς ασθενείς, πιθανώς στους μισούς, τα συνήθη φάρμακα (ρινικά σπρέι, αντιισταμινικά χάπια κ.α.) δεν είναι αποτελεσματικά ή έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

 

Η ανοσοθεραπεία με γύρη μπορεί να έχει γι' αυτούς τους ανθρώπους καλά αποτελέσματα.

 

Η ανοσοθεραπεία με γύρη γίνεται είτε με μια μηνιαία ένεση, είτε με ένα χάπι που κάθε μέρα τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα.

 

Η ανοσοθεραπεία μπορεί να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας, όπως το μπούκωμα της μύτης, το φτάρνισμα, ο ερεθισμός ματιών κ.α.

Συνέχεια στην πηγή…

Το Facebook μπαίνει σε νέα εποχή φιλτραρίσματος του περιεχομένου του

Μετάβαση στην πηγή.



Με μία επιστολή, την οποία ο δημιουργός του Facebook, ονομάζει ως "μανιφέστο" το κοινωνικό δίκτυο αποφασίζει να φιλτράρει το περιεχόμενό του.

 

Ο σκοπός του Facebook είναι να απαλλαγεί ο κάθε χρήστης -όσο είναι αυτό εφικτό- από ψευδείς ειδήσεις, περιεχόμενο που προάγει τον ρατσισμό, προβάλλει το γυμνό ή προσβάλλει ανθρώπους και ιδεολογίες. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που είχε ιστορική αξία επειδή σε αυτό απεικονιζόταν γυμνά παιδιά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, μηνύματα με ρητορική μίσους ή ρατσιστικό περιεχόμενο κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

 

Για το σκοπό αυτό, ο Mark Zuckerberg, βρήκε το χρόνο να γράψει μία επιστολή 6.000 λέξεων περίπου, στην οποία περιγράφει μία νέα εποχή λειτουργίας των αλγορίθμων του Facebook, θέτοντας, μάλιστα, πολύ υψηλά τον πήχη, καθώς θεωρεί ότι το όραμά του για τη σύνδεση του κόσμου μέσω του κοινωνικού δικτύου θα έρθει πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα και αναταραχές.

 

Ο Mr. Facebook έχει πολύ υψηλούς στόχους, αλλά οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ανάγκη από καλύτερα εργαλεία φιλτραρίσματος του περιεχομένου που λαμβάνουν στο καθημερινό news feed τους. Για το Facebook η λύση για έναν περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο βρίσκεται στους καλύτερους αλγόριθμους λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι αναμένεται να προικιστούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Berlinale 2017: «Have a Nice Day» αν μπόρεις...

Σύνδεση στην πηγή...


Το μικρό σε διάρκεια αλλά μεστό σε νόημα κινέζικο animation του Λιού Ζιάν, εικονογραφεί μια μοντέρνα δυστοπία που θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράφεται στα μυθιστορήματα του Φίλιπ Ντικ, αλλά ταυτόχρονα και να αντιπροσωπεύει τόσο γλαφυρά τη σημερινή πραγματικότητα.

 

Μια τσάντα γεμάτη χρήματα πυροδοτεί μια σειρά από απρόσμενες συναντήσεις μεταξύ ετερόκλητων χαρακτήρων, στο πρώτο κινέζικο animation στην ιστορία της Μπερλινάλε που παίρνει μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό της τμήμα. Ένας στερεοτυπικός γκάνγκστερ με τους απαραίτητους λιγομίλητους εκτελεστές του, ένας νεαρός οδηγός που θέλει να ικανοποιήσει τα ματαιόδοξα όνειρα της κοπέλας του, ένα λούμπεν ζευγάρι που ονειρεύεται στιγμές σοσιαλιστικής ευτυχίας και ένας μεσήλικας με σουρεάλ τεχνολογικά γκάτζετς, στροβιλίζονται γύρω από τη φαντασίωση μιας οικονομικής ουτοπίας, οξύμωρα επιβεβλημένης από τα παρηκμασμένα καπιταλιστικά σύμβολα που παρουσιάζονται σχεδόν σε κάθε σκηνή αυτού του πανέξυπνου μικρού φιλμ.

 

Συνέχεια στην πηγή…