Υπό εξέλιξη το plug-in υβριδικό 3008

Περισσότερα στην πηγή...


Μια πιο καυτή έκδοση του νέου 3008 έχει πέσει εδώ και καιρό στο τραπέζι της Peugeot αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισαν οι Γάλλοι να προχωρήσουν στην υλοποίησή της.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

Υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί από γαλλικής πλευράς για το πώς πρέπει να γίνει η προσέγγιση μιας νέας, πιο καυτής, έκδοσης. Άλλοι μιλούν για την απλή τοποθέτηση ενός λογότυπου GTI κι άλλοι, όπως ο Laurent Blanchet, Διευθυντής Προϊόντων της Peugeot, για ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα (PHEV) με έξτρα προσθήκη των γραμμάτων GT.

'Το υβριδικό είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, αλλά το λογότυπο GTI ταιριάζει περισσότερο σε μικρά hatchback αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή ένα 3008 GTI είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει. Αντ' αυτού θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το λογότυπο GT. To PHEV που ετοιμάζουμε θα διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1.6 THP που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 300 περίπου ίππους. Θα διαθέτει και τετρακίνηση ενώ θα καλύπτει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα'.

Ο Blanchet δεν απέφυγε να επισημαίνει ότι αυτή η έκδοση απέχει από το σήμερα δύο περίπου χρόνια: 'Το 3008 με αυτήν την τεχνολογία θα είναι έτοιμο το 2019 κι ύστερα θα εξελίξουμε ένα PHEV για όλη τη γκάμα μας'.