Γιατί οι βουλευτές εγκαταλείπουν το Ποτάμι

Σύνδεση στην πηγή...



Aποχωρήσεις, κριτική, εσωστρέφεια. Οι τρεις αυτές λέξεις αποτυπώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση που τείνει να βγει εκτός ελέγχου. Αντί για την πολυπόθητη διεύρυνση, το Ποτάμι βλέπει την... κοίτη του να στερεύει.

Από τους έντεκα βουλευτές που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 οι τέσσερις δεν ανήκουν πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Και το κύμα φυγής δεν περιορίζεται στους βουλευτές. Η Δράση του Θ. Σκυλακάκη, που είχε στηρίξει επισήμως το Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές, συμπορεύεται πλέον με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι ωστόσο οι αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στ. Θεοδωράκης. Το... πολυδιαφημισμένο άνοιγμα στην κοινωνία δεν φαίνεται να αποδίδει. Στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. Ο Σταύρος Θεοδωράκης -με βάση την πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις έρευνες- βλέπει ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του να αναζητούν άλλες πολιτικές λύσεις. Σε περίπτωση που η τάση αυτή επιβεβαιωθεί στις κάλπες, θα πρέπει να δώσει μάχη για να πιάσει το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Στο επίκεντρο της κριτικής όσων απογοητευμένοι φεύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τον κατηγορούν για ασάφεια στίγματος, αδυναμία διαχωρισμού από το παλιό, έλλειψη συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων. Στα πηγαδάκια της Βουλής σχολιάζεται πως έχασε το momentum για τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας με κεντροαριστερές δυνάμεις. Και εκτιμούν πως το 'άλογο τράβηξε τον δρόμο του' και πλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού κινδυνεύει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις καθορίζει.

 

Συνέχεια στην πηγή…