Λειτουργία στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης μετά από 92 χρόνια

Σύνδεση στην πηγή...

 

Σε ατμόσφαιρα αναστάσιμης αγαλλίασης ο Μητροπολίτης Ερυθρών Κύριλλος (κατά κόσμο Ιωάννης Συκής) τέλεσε την πρώτη, μετά την χειροτονία του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, Θεία Λειτουργία στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής, στη Σμύρνη.

Ο Επίσκοπος Ερυθρών, με οικογενειακή καταγωγή από τις Κυδωνίες (Αϊβαλί) ήταν ενδεδυμένος με απλή λευκή αρχιερατική στολή διακοσμημένη με κυανά πολυσταύρια.

Μαζί του συλλειτούργησαν δύο πνευματικοί αδελφοί του από το κελί του Αγίου Νικολάου του Χαλκιά του Αγίου Όρους, όπου το 1990 έλαβε το μοναχικό σχήμα, ο μικρασιατικής καταγωγής αρχιμανδρίτης Μάξιμος, ο επίσης μικρασιατικής καταγωγής πρωτοπρεσβύτερος και μέλος της Ενώσεως Σμυρναίων, Πέτρος Μελιδώνης, κληρικοί από την Μυτιλήνη, όπου υπηρέτησε ως αρχιμανδρίτης επί σειρά ετών, και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Συμπροσευχήθηκαν από το ιερό βήμα ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και παρέστησαν ρωμαιοκαθολικοί ιερείς από την περιοχή της Σμύρνης.

Ο ναός της Αγίας Φωτεινής αποδείχθηκε μικρός για τους πιστούς, με αποτέλεσμα πολλοί να παραμείνουν στην καταπράσινη αυλή και από εκεί να προσευχηθούν και στο τέλος να λάβουν από τον Επίσκοπο Ερυθρών Κύριλλο το αντίδωρο και εικονίδιο με τον προστάτη Άγιο του.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016