Ελληνικό χρώμα στους «30 under 30» του περιοδικού Forbes

Σύνδεση με την πηγή.


Το διεθνές περιοδικό Forbes στην λίστα που δημοσιεύσε με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη έχει φέτος και Ελληνικό χρώμα. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Social Entrepreneurs» βραβεύθηκε η Ελληνική οργάνωση Ethelon και οι 3 συνιδρυτές της Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας εταιρικού κόσμου, ΜΚΟ και εθελοντών.

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Maria Sharapova, ο John Collison και η Adele. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Hope Hicks, εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας του Donald Trump, οπως και ο Stephen Curry, από τους κορυφαίους pointguards στο NBA.

Παράλληλα στην κατηγορία των νέων πολιτικών βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο 29χρονος Έλληνας, που σήμερα είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκε τον Μάϊο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη το Youth of the European People's Party, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη, 60 οργανώσεις από 40 χώρες, ενώ είναι συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.