Η Alphabet προσγειώνει τα ηλιακά drones του Project X

Σύνδεση με την πηγή.


H Alphabet, η πατρική εταιρεία της Google, αποφάσισε να δώσει τέλος στο πρόγραμμα με τα ηλιακά drones παροχής πρόσβασης στο Internet.

To Project X της Alphabet είχε ως στόχο του την απογείωση ενός σμήνους ηλιακών drones, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν πρόσβαση στο Internet στις απομακρυσμένες περιοχές πάνω από τις οποίες θα πετούν ασταμάτητα, αντλώντας ενέργεια από τον Ήλιο. Η Google είχε εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής ηλιακών drones, Titan Aerospace το 2014, με προφανή σκοπό της την υλοποίηση του Project X.

Η φιλοσοφία της χρήσης ηλιακών drones ήταν να μπορούν να πετούν για πολλές ημέρες τα drones, έτσι ώστε να προσφέρουν σταθερή πρόσβαση στο Internet, ή να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες του εδάφους ανά τακτά χρονικά διαστήματα για χαρτογραφικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το Business Insider, η Alphabet θα εστιάσει στο Project Loon για την παροχή πρόσβασης στο Internet από αέρος, με τη χρήση αερόστατων σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.

H Alphabet δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πόσες περικοπές προσωπικού έκανε, αλλά και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την απόφασή της να σταματήσει το Project Titan. Εκτιμάται ότι το τμήμα αυτό της Alphabet θα εστιάσει στο κομμάτι του Project Wing που αφορά στην παράδοση εμπορευμάτων με τη χρήση drones.