Η Κίνα θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο

Σύνδεση στην πηγή….

 

Η Κίνα πρόκειται να εκτοξεύσει το πρώτο διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού τον Απρίλιο, σύμφωνα με καλώς ενημερωμένες πηγές. Το διαστημόπλοιο Τιανζού-1, που αναχώρησε στις 5 Φεβρουαρίου από το Τιαντζίν της Βόρειας Κίνας, έφτασε χθες στο κέντρο εκτόξευσης διαστημοπλοίων Γουεντσάνγκ στην επαρχία Χαϊνάν για συναρμολόγηση και έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η Κινεζική Υπηρεσία Επανδρωμένων Διαστημικών Αποστολών.

 

Το διαστημικό σκάφος Τιανζού-1 αποτελείται από ένα θάλαμο εφοδίων και ένα θάλαμο προώθησης και είναι το πρώτο διαστημόπλοιο ανεφοδιασμού που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από την Κίνα, με βάρος απογείωσης περίπου 13 τόνων, από τους οποίους οι έξι τόνοι είναι ωφέλιμο φορτίο. Το διαστημόπλοιο μπορεί να παραμείνει στο Διάστημα τρεις μήνες και διαθέτει την ικανότητα πρόσδεσης στο διαστημόπλοιο Τιανγκόνγκ-2, ανεφοδιάζοντάς το για την πραγματοποίηση πειραμάτων και δοκιμών.

 

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσει μία ρομποτική αποστολή, προκειμένου να επιστρέψει στη Γη δείγματα τα οποία θα συλλεχθούν από την επιφάνεια της Σελήνης τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή του είδους έπειτα από τέσσερις δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση της ρομποτικής αποστολής Luna της Σοβιετικής Ενωσης, τον Αύγουστο του 1976.

 

Σύνδεση στην πηγή….