Επικίνδυνα τα κινητά για τα παιδιά έως 12 χρονών - Χρήσιμες συμβουλές

Σύνδεση στην πηγή...



Χρησιμοποιήστε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομες κλήσεις και μην επιτρέπετε να τηλεφωνούν παιδιά κάτω των 12 ετών.

 

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στους κανόνες ασφαλούς χρήσης της ασύρματης επικοινωνίας, τις οποίες εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ). Οι οδηγίες ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας, με θέμα 'Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία', η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τον ΙΣΑ. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις ειδικών επιστημόνων, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ασύρματων δικτύων πρέπει να προσέχουν τα εξής: Να μην έχουν το κινητό σε επαφή με το κεφάλι. Να μην κάνουν χρήση κινητού στο αυτοκίνητο, στο τρένο, στο αεροπλάνο ή στον ανελκυστήρα. Χρήση κινητού δεν πρέπει να γίνεται όταν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση μικρά παιδιά και έγκυες.

 

Το κινητό πρέπει να μένει μακριά από το σώμα και όταν χρησιμοποιείται να είναι σε απόσταση από τους άλλους. Δεν πρέπει να τοποθετείται στην τσέπη, ενώ τη νύχτα καλό είναι να κλείνει και να απενεργοποιείται το ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi). Mην παίζετε παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο σε online σύνδεση. Βάλτε το σε καθεστώς αεροπορικού ταξιδιού (airplane mode).

 

Τα ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) εκθέτουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων. Περιoρίστε το Wi-Fi και κάντε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης. Οταν το σήμα του κινητού δεν είναι καλό, μην τηλεφωνείτε. Αν έχετε πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάντε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα.

 

Απενεργοποιήστε επιλογές Wi-Fi, Bluetooth και Data όταν δεν χρησιμοποιούνται.

 

Συνέχεια στην πηγή…