Πόνος στο στήθος: 8 αθώες αλλά «ένοχες» αιτίες

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου.


Το στήθος μπορεί κατά καιρούς να μας ταλαιπωρήσει ή ακόμα και να μας κάνει να ανησυχήσουμε για την υγεία μας. Αν νιώθετε κι εσείς ανεξήγητους πόνους, δείτε τις πιο συχνές αιτίες, άλλες πιο σοβαρές και άλλες όχι και πάρτε τα κατάλληλα μέτρα.

 

Ο πόνος είναι ο τρόπος του σώματος να μας πει ότι κάτι δεν πάει καλά, γι' αυτό και δεν πρέπει να το αμελήσουμε.

 

Σηκώνετε καθημερινά βάρη από το σούπερ μάρκετ μέχρι το γυμναστήριο

 

Η καθημερινότητα μιας νοικοκυράς απαιτεί να σηκώνει βάρη, πολλά βάρη. Από τη σάκα του παιδιού, ενδεχομένως και το ίδιο το παιδί μέχρι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή όλα αυτά μαζί. Αν πάλι είστε οπαδός του γυμναστηρίου και ανεβάζετε όλο και περισσότερο τα κιλά στις ασκήσεις χωρίς τη συμβουλή του γυμναστή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: οι μύες που βρίσκονται κάτω από τον ιστό του στήθους τραβήχτηκαν από την έντονη άσκηση και έτσι ο πόνος αντανακλάται σ' αυτό. Αποφύγετε τα πολλά κιλά, λοιπόν, και εφόσον το κρίνετε απαραίτητο, καταφύγετε σε παυσίπονα.

 

Θηλάζετε

 

Ο έντονος πόνος είναι χαρακτηριστικό της μαστίτιδας, της φλεγμονής των μαστών που προκαλείται από τον θηλασμό και που συνήθως παρατηρείται τους πρώτους τρεις μήνες μετά τον τοκετό. Σε παλαιότερο άρθρο μας, θα δείτε πώς να την αναγνωρίσετε αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε.

 

Συνέχεια στην πηγή….