Η συμφωνία ανοίγει δρόμους

Σύνδεση στην πηγή....


Με 'πυρά' μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησε χθες η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα στις επιτροπές της Βουλής.

 

Το πολυνομοσχέδιο -που ξεπερνά τις 900 σελίδες- θα μπει αύριο στην Ολομέλεια και η ψηφοφορία θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ.

 

Από την κυβερνητική πλευρά υπουργοί που είχαν καθοριστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση (όπως ο Ευκλ. Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου) έριξαν το βάρος στα θετικά αντίμετρα και θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα αλλαγής σελίδας στην οικονομία την επόμενη ημέρα. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν καταιγιστικά πυρά για το πακέτο των μέτρων, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στη μείωση του αφορολογήτου και στο θέμα των συντάξεων.

 

Μιλώντας στη Βουλή για τη συμφωνία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως 'τα θετικά μέτρα είναι ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ' ενώ τα μέτρα 4,9 δισεκατομμύρια.

Και επεσήμανε χαριτολογώντας πως 'ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα', αν και παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε ο ηττημένος να ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης γιατί ο ίδιος είναι Μπαρτσελόνα.

 

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για έναν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο, ύψους περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια και εμφανίζει σημαντική υπεραπόδοση από το 2019 και μετά, φτάνοντας το 5,50% του ΑΕΠ το 2021.

Συνέχεια του άρθρου, εδώ…