Ερχεται μποτιλιάρισμα για 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ στην… Εφορία

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ας ξεκινήσουμε από μια παραδοχή. Είναι πράξη ανευθυνότητας να κυκλοφορεί ένα ανασφάλιστο όχημα στους δρόμους. Δεν είναι;

 

Από κει και πέρα αρχίζουν τα παρατράγουδα. Άλλες φορές με ευθύνη των ιδιοκτητών (η διαρκής οικονομική κρίση προφανώς δεν παραγνωρίζεται) και άλλες φορές με ευθύνη των αρμοδίων Αρχών.

 

Το αποτέλεσμα, στην περίπτωση της διασταύρωσης που έτρεξε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και έβγαλε 1.150.000 «πιθανά ανασφάλιστα οχήματα», είναι ένα ποσοστό «λαθών» το οποίο εκτιμάται από αρμόδιες πηγές μεταξύ 10% και 20%. Έως και παραπάνω από 200.000 ραβασάκια δηλαδή με 250άρια ηλεκτρονικά παράβολα τα οποία απεστάλησαν σε ισάριθμους ιδιοκτήτες οχημάτων. Για πολλούς από αυτούς ένας καλοκαιρινός Γολγοθάς γραφειοκρατίας βρίσκεται προ των πυλών καθώς εντός διμήνου (από τις 6 Ιουνίου) θα πρέπει να πληρώσουν το παράβολο και να ασφαλίσουν το αυτοκίνητό τους ή εναλλακτικά να αποδείξουν στους αρμόδιους φορείς ότι δεν έχουν τη σχετική υποχρέωση για να σβήσει το παράβολο. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με ποινές όπως αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας, από την αστυνομία.

 

Συνεχίζεται εδώ….