5 «παράξενες» ειδικότητες στην Αυτοκινητοβιομηχανία

Σύνδεση στην πηγή...



Στην καθημερινότητά μας, μπαίνουμε στο αυτοκίνητό μας και κατευθυνόμαστε στον προορισμό μας ή χαιρόμαστε την οδήγηση με τον τρόπο που το κάνει ο καθένας μας. Σπάνια σκεφτόμαστε πόσες ειδικότητες απαιτούνται για να δημιουργηθεί το όχημα που αποκτήσαμε και σχεδόν ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και κάποιες «παράξενες» ή «απρόσμενες». Σας παρουσιάζουμε 5 ειδικότητες που δε φανταζόσασταν ότι κρύβονται πίσω από το αυτοκίνητό σας, πριν αυτό παραχθεί.

 

Ο δημιουργός με πηλό

 

Το αμάξωμα κάθε νέου μοντέλου μαζικής παραγωγής κατασκευάζεται πρώτα με πηλό, σε φυσικό μέγεθος, για να διαπιστωθούν οι αναλογίες του και οι λεπτομέρειές του και να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι καθόλου τέτοιο. Υπολογίζεται ότι για αυτό το πρόπλασμα κάθε νέου μοντέλου απαιτούνται -κατά μέσο όρο- περίπου 2,5 τόνοι πηλού και 10.000 εργατοώρες από την ομάδα των γλυπτών που θα διαμορφώσουν το τελικό σχήμα.

 

Ο ράφτης

 

Τα χειροποίητα αυτοκίνητα ή οι εξατομικευμένες εκδόσεις κάποιων από τα μοντέλα μαζικής παραγωγής απαιτούν εξειδικευμένους εργαζόμενους οι οποίοι να γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους και να έχουν ταλέντο στο τομέας του. Ένας από αυτούς είναι ο ράφτης ο οποίος θα αναλάβει να ελέγξει την ποιότητα του υφάσματος ή του δέρματος με το οποίο θα ντύσει το εσωτερικό ενός οχήματος αναλόγως της επιθυμίας του πελάτη. Το ράψιμο με το χέρι ή με την μηχανή που χειρίζονται πρέπει να είναι άψογο και υπολογίζεται ότι χρειάζονται περίπου 30 μέτρα κατάλληλης κλωστής για να ολοκληρώσουν κάθε όχημα. Η δουλειά τους απαιτεί χρόνο, για να γίνει σωστά.

Συνέχεια στην πηγή…