Mετά το dieselgate: Ποιοι diesel ρυπαίνουν πραγματικά;

Σύνδεση στην πηγή...



Πέρυσι, αμέσως μετά την έκθεση της Φρανκφούρτης, ο Όμιλος Volkswagen βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου, του επονομαζόμενου Dieselgate.Σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στις ΗΠΑ και έφεραν πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας προγενέστερης της Euro 6, βρέθηκε λογισμικό που αναγνώριζε ότι το όχημα δέχεται έλεγχο ρύπων και έριχνε αυτόματα τις εκπομπές.Τι γίνεται όμως σήμερα; Πόσο επικίνδυνοι είναι οι νέοι πετρελαιοκινητήρες για τη δημόσια υγεία;

"Γενικό" Diesegade

Τα αποτελέσματα έρευνας του Transport & Environment (T&E), οργανισμού-ομπρέλα των ευρωπαϊκών μη κυβερνητικών οργανώσεων, προκαλούν έκπληξη. Δείχνουν ότι οι Euro 6 diesel της Volkswagen είναι οι πιο καθαροί στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή!Η T&E ανέλυσε τα δεδομένα από τις δοκιμές εκπομπών ρύπων περίπου 230 αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα. Οι τιμές εκπομπών ρύπων προέρχονται από τις κυβερνήσεις Μ. Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας αλλά και μεγάλη δημόσια βάση δεδομένων.

Οι δοκιμές έγιναν στο δρόμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης και όχι σε κάποιον εργαστηριακό πάγκο.Τι έδειξαν τα τεστ; Ότι όλοι οι diesel ξεπερνούν τα επιτρεπτά επίπεδα οξειδίου του αζώτου (NOx), οι υψηλές εκπομπές του οποίου ευθύνονται για σοβαρές ασθένειες, όπως άσθμα, βρογχίτιδα και εμφύσημα (πάθηση των πνευμόνων).

Συνέχεια εδώ….