Η Τεχεράνη προειδοποιεί: Μια νέα επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία «δεν θα μείνει αναπάντητη»

Σύνδεση στην πηγή για περισσότερα άρθρα.


Μια νέα ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας δεν θα μείνει αναπάντητη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν, αφού συνομίλησε νωρίτερα, ξεχωριστά, με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Συρίας.

 

Το Ιράν, στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχει επικρίνει σφοδρά τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του συριακού καθεστώτος, την περασμένη εβδομάδα. "Οι Αμερικαοί θα πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα αν επαναλάβουν την ενέργειά τους και να ξέρουν ότι η ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη" προειδοποίησε ο Ντεγκάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοΐγκού.

 

Ο Ιρανός υπουργός κατηγόρησε επίσης τους Αμερικανούς ότι ψεύδονται όταν λένε ότι θέλουν "να πολεμήσουν τους τρομοκράτες".

 

"Αντί να βομβαρδίσουν (σ.σ. τους τρομοκράτες), βομβαρδίζουν τον συριακό στρατό και τον συριακό λαό. Το μέτωπο της αντίστασης (σ.σ. Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί τους) θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αποφασιστικότητα εναντίον των τρομοκρατών, παρά τη βούληση των Αμερικανών", πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, ο Ντεγκάν συνομίλησε και με τον Σύρο ομόλογό του, τον Φαχντ αλ Φρέιτζ. Και οι δύο αναφέρθηκαν "στην ενίσχυση της συνεργασίας τους ώστε να εντείνουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των τρομοκρατών". Με τον όρο "τρομοκράτες" το Ιράν χαρακτηρίζει όλες τις ένοπλες ομάδες που αγωνίζονται κατά του καθεστώτος του Άσαντ.

 

Οι δύο υπουργοί ζήτησαν επίσης να συσταθεί μια "επιτροπή αλήθειας" για να ερευνήσει το τι συνέβη και "να δείξει την αλήθεια, απέναντι στους ψευδείς ισχυρισμούς των Αμερικανών" για την επίθεση με χημικά όπλα στο Χαν Σεϊχούν.