Γιατί πονούν τα γόνατά μου; Οι 6 συνηθέστερες αιτίες

Σύνδεση στην πηγή...



Το γόνατο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση στο ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου έχει σημαντικό ρόλο. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να προκύψουν προβλήματα στις αρθρώσεις και τα γόνατα, οπότε είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα για την καλύτερη αντιμετώπισήτους.

  Κατάχρηση και τενοντίτιδα 

Όταν ο τένοντας γύρω από το γόνατο ερεθιστεί από τησυνεχόμενη χρήση, μπορεί να αρχίσει να πονάει. Η περιοχή συνήθως γύρω από τον τένοντα πρήζεται ή διογκώνεται, ενώ ο πόνος στην περιοχή αυξάνεται, όταν προσπαθείτε να κινήσετε ή να λυγίσετε το γόνατο. Για να φύγει η φλεγμονή και να αρχίσει να φεύγει ο πόνος, χρειάζονται ξεκούραση και πάγος στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια θα χρειαστεί σειρά ειδικών ασκήσεων για ενδυνάμωση. Συμβουλευτείτε τον φυσιοθεραπευτή σας ή κάποιον ειδικό γιατρό.

  Βιομηχανική 

Η κακή στάση του σώματος στις καθημερινές ασκήσεις και δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και χρόνια προβλήματα στα γόνατα. Πέραν των ειδικών ασκήσεων σε διάδρομο, η κατάλληλη τεχνική στο  βάδισμα  είναι απαραίτητα για την αποφυγή προβλημάτων στις αρθρώσεις. Αν αρχίσετε να νιώθετε πόνο στα γόνατα κατά τηδιάρκεια μιας καθημερινής δραστηριότητας ή άσκησης, είναι πιθανό να οφείλεταισε κακή στάση κατά την εκτέλεσήτης. Ζητήστε από κάποιον έμπειρο γυμναστή να σας υποδείξει τις σωστές κινήσεις.

 

Συνέχεια στην πηγή